gototopgototop
уторак, 16. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Изјава министра спољних послова Ивана Мркића после сусрета са литванским званичницима
+ larger fontnormal font- Smaller font
Иван МркићМинистар спољних послова Србије Иван Мркић изјавио је да су све несугласице између Србије и Литваније после данашње посете српске делегације, на челу са премијером Ивицом Дачићем, остале иза нас и да су разговори били окренути будућој сарадњи.
"Премијер Србије имао је данас сусрете са свим најважнијим личностима литванске државе, нама пријатељске, са којом смо имали неке размирице и несугласице у недавној прошлости, али које се дефинитивно овом посетом остале иза нас", рекао је Мркић.
Министар Мркић је имао и одвојени сусрет са шефом литванске дипломатије Линасом Линкевичиусом, а после тог сусрета он је односе две земље описао као "врло добре, срдачне", истичући да су "све теме биле окренуте томе како ћемо убудуће сарађивати".
"Што се тиче 'чувеног споразума' (о стабилизацији и придруживању са ЕУ) који би Литванија требало да ратификује, имамо уверавања и сигурни смо да ће то бити веома брзо", рекао је српски министар и прецизирао: "Пошто је ушло у парламентарну процедуру, имамо уверавања да ће бити веома брзо и стављено на дневни ред и изгласано. То су процене главних политичких личности Литваније."
Мркић и Линкевичиус су раније данас потписали Меморандум о сарадњи у области евроинтеграција.
Кључне речи: Литванија Иван Мркић