gototopgototop
четвртак, 16. мај 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Братислава: Kонференција „Научна подршка Дунавској стратегији“
+ larger fontnormal font- Smaller font
danubeУ Братислави је 16. маја одржана међународна конференција „Научна подршка Дунавској стратегији" на којој су учествовали представници земаља Подунавског региона, научне заједнице, привреде и Европске уније. Конференцију, коју је организовао Заједнички истраживачки центар (Joint Research Centre) Европске комисије, су отворили председник Владе Словачке Р. Фицо и потпредседник Европске комисије М. Шефчович уз присуство свих амбасадора земаља обухваћених Дунавском стратегијом, осим амбасадора Мађарске. 
На конференцији су, разматране теме унапређења иновација и специјализације у земљама региона, као и осигурање ефикасног и одрживог коришћења подунавских ресурса. У првој сесији, представљени су пројекти паметне специјализације у региону и пројекат успостављања инфраструктуре референтних података и услуга, док је у другој сесији представљен рад најистакнутијих кластера у региону.
Током сусрета, запажена излагања су имали и ректор Универзитета у Новом Саду, М. Весковић, и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Р. Митровић.
Кључне речи: Словачка Дунав