gototopgototop
petak, 28. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Uručenje Zlatne medalje za zasluge dr Nataliji A. Naručnickoj i Nikiti Mihalkovu
+ larger fontnormal font- Smaller font
dru-ordenjeU Ambasadi R. Srbije u Moskvi 28. juna o.g. uručene su zlatne medalje za zasluge predsednika Srbije Tomislava Nikolića ruskom glumcu i režiseru Nikiti Mihalkovu i istoričaru Nataliji A. Naručnickoj.
Ambasador Terzić je u svojstvu ličnog predstavnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo što je u prilici da uruči tako visoko priznanje velikanima ruske nauke i kulture. Istakao je da kulturno i duhovno stvaralaštvo Natalije A. Naručnicke i Nikite Mihalkova nisu poznate samo ruskoj, srpskoj, evropskoj već i u svetskoj javnosti. Ambasador Terzić je kao ilustraciju naveo kapitalno delo N. Naručnicke "Rusija i Rusi u svetskoj istoriji" prevedeno i na srpski jezik, kao i film N. Mihalkova "Varljivo sunce" za koji je dobio "Oskar", kao i film "Sibirski berberin" i druge. Istakao je da N. Naručnicka i N. Mihalkov imaju svoje časno i dostojno mesto u dugoj i bogatoj istoriji kulturnih i duhovnih odnosa Srbije i Rusije. Ambasador Terzić je izrazio veliku zahvalnost N. Naručnickoj i N. Mihalkovu za njihov doprinos nacionalnim kulturama i kulturi Evrope.
Sa svoje strane nagrađeni su se zahvalili za prijem upriličen u njihovo ime i izrazili zahvalnost predsedniku Nikoliću na visokom odlikovanju.
Manifestacija je održana u prisustvu brojnih gostiju, predstavnika RPC, podvorja SPC u RF, direktora Instituta za strateške studije generala Rešetnjikova, predstavnika Državne dume, MIP RF, savetnik potpredsednika Tasprom"-a i tv kuće: "Savez", "Glas Rusije", "24 časa", "Spas" i drugih.
Ključne reči: Ruska Federacija