gototopgototop
sreda, 10. jul 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Prezentacija knjige " Nikola Tesla - čovek anđeo" fizičara Spasoja Vlajića u Moskvi
+ larger fontnormal font- Smaller font
nikola-teslaDesetog jula na dan rođenja Nikole Tesle u mermernoj sali Centralnog doma novinara u Moskvi održana je prezentacija knjige inženjera Spasoja Vlajića "Nikola Tesla čovek - anđeo." Prezentaciju je najavila Milka Kresoja osnivač Centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle. Prisutnima se potom prigodnim govorom obratila Natalija Aleksandrovna glavni urednik časopisa "Delvfis". Autor je ukratko predstavio svoju knjigu i istakao da ona govori o"mentalnoj tehnici kojom se grade unutrašnji mentalni alati sa ciljem da se svi zacrtani ciljevi sprovedu u delo. Mentalnom tehnologijom se razvija unutrašnja vera i samouverenost da se spoljašnji planovi sprovode u delo totalnom mentalnom koncentracijom na unutrašnji svet koji diktira i kontroliše spoljašnji svet." Radi se o tome šta možeš da uradiš za sebe , kako da poboljšaš svoj svakodnevni život, dobiješ stalnu radost, optimizam i veru u sebe.

O knjizi su govorli Pravdicev Vitalij Leonovič kandidat tehničkih nauka, režiser autor filma o Nikoli Tesli , Suhonos Sergej Ivanovič kandidat tehničkih nauka , Bičkov Vladimir Ljvovič doktor fizičko -matematičkih nauka, akademik RAEN, načelnik laboratorije MRTI RAN, predsednik ruskog međunarodnog komiteta za izučavanje loptastih munja i Dmitrij Somjenovič profesor, doktor, akademik tehničkih nauka.

Spasoje Vlajić je autor više knjiga i naučnih radova . Istražuje psihofizičku vezu mehanike energije glasova sa elektromagnetnom energijom nervnih impulsa i moždanih talasa.
Ključne reči: Ruska Federacija