gototopgototop
petak, 29. novembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Razgovor državnog sekretara dr Snežane Janković sa ambasadorom Republike Austrije Johanesom Ajgnerom
+ larger fontnormal font- Smaller font
snezana-jankovic-austrijaDržavni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova dr Snežana Janković primila je 29. novembra 2013. godine ambasadora Republike Austrije Johanesa Ajgnera.
U razgovoru je konstatovano da su bilateralni odnosi veoma dobri, da postoji intenzivan politički dijalog, kao i da je ekonomska saradnja dve zemlje odlična. Državni sekretar dr Snežana Janković je iznela uverenje da će Republika Austrija podržati otvaranje pregovora o članstvu Republike Srbije u EU na predstojećem sastanku Evropskog saveta i zahvalila Republici Austriji na doprinosu stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, kroz učešće u misijama EULEKS i KFOR.
Ambasador Ajgner je potvrdio podršku Austrije i izneo uverenje da će Republika Srbija početi pregovore o članstvu u EU januara naredne godine. Podvukao je i da je prisustvo pripadnika EULEKS i KFOR na Kosovu i Metohiji još uvek neophodno.
Izražena je obostrana spremnost za saradnju u okviru aktuelnog austrijskog predsedavanja Komitetom ministara Saveta Evrope i predsedavanja Republike Srbije Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) 2015. godine.