gototopgototop
četvrtak, 05. decembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret državnog sekretara dr Snežane Janković sa ministrom odbrane Republike Moldavije Vitalijom Marinucijem
+ larger fontnormal font- Smaller font
MOMoldavijeDržavni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije dr Snežana Janković razgovorala je danas sa ministrom odbrane Republike Moldavije Vitalijom Marinucijem, koji boravi u poseti R.Srbiji na poziv ministra odbrane Nebojše Rodića.

U razgovoru je konstatovano da su odnosi između Republike Srbije i Republike Moldavije prijateljski i izražena spremnost za unapređenje političkog dijaloga i ukupne saradnje, posebno na ekonomskom planu.
Ministar odbrane Republike Moldavije je istakao da njegova zemlja želi da razvija i učvršćuje saradnju sa Republikom Srbijom koju vidi kao prioritetnog partnera u regionu Zapadnog Balkana. Poseban akcenat stavio je na veliki napredak koji je učinila Srbija na svom putu evrointegracija, te izrazio zainteresovanost Moldavije da koristi njena iskustva. Istovremeno, pozdravio je buduće predsedavanje Republike Srbije OEBS tokom 2015.godine.

Državni sekretar dr Snežana Janković je prenela zahvalnost Republike Srbije na podršci Moldavije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kao i povodom odluke moldavske strane da uputi svoje vojnike u sastav KFOR-a na KiM početkom 2014. g.