gototopgototop
četvrtak, 09. januar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Saopštenje povodom problema srpskih radnika u Rusiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Moskvi u kontaktu je sa našim radnicima angažovanim na izgradnji objekata u Sočiju, radi što hitnijeg rešavanja nastalih problema.

Konzul Ambasade RS u Moskvi otputovao je u Soči, kako bi na licu mesta razgovarao sa našim radnicima i poslodavcima.

Istovremeno, predstavnici Ambasade RS u Moskvi kontaktirali su i poslodavce zahtevajući da se poboljšaju radni i životni uslovi naših radnika i da im se obezbede redovne isplate zarada. Sa poslodavcima je usaglašeno da se radnicima koji žele da se vrate u Srbiju omogući nesmetan povratak, uz isplatu zaostalih zarada.

Prema informacijama Ambasade RS u Moskvi, od preko 200 naših radnika u gradu Veseloj, u Srbiju se već vratilo nekoliko desetina, dok je određeni broj prešao u druge firme. Trenutno u ovom gradu boravi oko 100 srpskih građevinskih radnika koji čekaju da budu isplaćeni za obavljeni rad, nakon čega se očekuje njihov povratak u Srbiju.

Svi naši državljani, koji imaju probleme ovakve vrste u Rusiji, trebalo bi da se direktno obrate Ambasadi RS u Moskvi, koja će preduzeti neophodne aktivnosti u cilju zaštite njihovih interesa.
Ključne reči: Ruska Federacija