gototopgototop
четвртак, 13. фебруар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Предавање шефице Преговарачког тима за вођење преговора о приступању ЕУ проф. др Тање Мишчевић на Дипломатској академији
+ larger fontnormal font- Smaller font
tanja-miscevicШефица Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији проф. др Тања Мишчевић разговарала је данас са министром спољних послова Републике Србије Иваном Мркићем, након чега је одржала предавање полазницима Дипломатске академије МСП.

Предавање на тему „Србија на путу уласка у чланство ЕУ – преговори" организовано је у оквиру курса "Основи система и политике ЕУ" који припада Основном програму дипломатске обуке полазника генерације 2013/2014.

Том приликом, представљени су главни елементи процеса приступања, најважније карактеристике и фазе преговарачког процеса, кључне институције и њихова улога. Истакнут је утицај и одговорност државне администрације и неопходност њеног усаглашавања.

У уводном обраћању, присутнима су се обратили руководилац Дипломатске академије Александра Ковач, и амбасадор Никола Лукић, координатор курса "Основи система и политике ЕУ".

Поред полазника Дипломатске академије, које чине запослени у Министарству спољних послова и другим органима државне управе и институцијама јавног сектора, предавању је присуствовала и државни секретар МСП др Снежана Јанковић, као и представници организационих јединица МСП.
Кључне речи: Европска Унија (ЕУ)