gototopgototop
sreda, 05. mart 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
MSP Ivan Mrkić u radnoj poseti Tunisu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivan MrkićMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić boravi danas i sutra u radnoj poseti Tunisu kao član delegacije predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Poseta Tunisu predstavlja priliku za unapređenje bilateralne saradnje u svim oblastima, a posebno ekonomskih aktivnosti.

Kao član delegacije predsednika Srbije, ministar Mrkić prisustvovaće sastancima sa predsednikom Tunisa Monsefom Marzukijem, premijerom Mehdijom Džomaom i predsednikom parlamenta Mustafom Ben Džafarom.

Šef srpske diplomatije imaće odvojene razgovore sa ministrom inostranih poslova Tunisa Monžijem Hamdijem.

Planirano je da prilikom bilateralne posete Tunisu ministar Mrkić potpiše Sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji i Sporazuma o drumskom prevozu i tranzitu ljudi i roba između dve zemlje.

U sklopu obeležavanja početka Prvog svetskog rata, srpska delegacija obići će groblja u Bizerti i Menzel Burgibi, na kojima su sahranjeni srpski vojnici, i položiti venac na spomenik tuniskim mučenicima u Sedzumi.

Drugog dana posete u Nacionalnom vojnom muzeju Manuba biće upriličeno otvaranje izložbe "Srbi u Severnoj Africi 1915-1919".
Ključne reči: Tunis Ivan Mrkić