gototopgototop
petak, 28. mart 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
MSP Ivan Mrkić u dvodnevnoj poseti Republici Austriji
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-becMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić boravio je u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Austriji, kao član delegacije predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.
Tim povodom, ministar Mrkić je izjavio da su odnosi dve zemlje najbolji od kada postoje, kao i da se Austrija i Srbija doživljavaju skoro kao susedne države, iako to nisu geografski.
"Po raznim kolosecima saradnja je uzorna. Austrija je bila jedna od zemalja koja je davala svesrdnu pomoć u našem hodanju ka EU, i sada pruža podršku. Austrija je javno i na skupovima koji nisu bili pod prismotrom medija, podržavala otpočinjanje pregovora", izjavio je šef srpske diplomatije.
Ministar Mrkić je rekao i da su razgovori koje je vodio predsednik Nikolić u Beču bili srdačni i prijateljski. Osvrnuo se i na to što se Srbija sa Austrijom ove godine sreće i povodom Prvog svetskog rata.
"Baš to što planiramo da budemo zajedno, obeležavajući tako nešto, pokazuje koja je zrelost među nama i da smo i mi i oni okrenuti isključivo budućnosti ", zaključio je ministar Mrkić.
Predsednik Tomislav Nikolić se u Beču sastao sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom, predsednicom austrijskog parlamenta Barbarom Pramer, kao i sa austrijskim privrednicima i srpskom dijasporom.
Ključne reči: Austrija Ivan Mrkić