gototopgototop
petak, 04. april 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
MSP Ivan Mrkić na sastanku sa MIP EU i država kandidata za članstvo u EU
+ larger fontnormal font- Smaller font
European Commission flagsMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić učestvovaće na sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica EU i zemalja kandidata za članstvo, koji se održava 5. aprila, u Atini.

Na ovom neformalnom sastanku, čiji će domaćin biti Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton, razgovaraće se o procesu integracija država kandidata za članstvo u EU, kao i o Istočnom i Južnom partnerstvu.

Istovremeno će ovo biti prilika da na marginama skupa, ministar Mrkić ima brojne bilateralne susrete sa ministrima inostranih poslova država članica EU.

Učešće ministra Mrkića na sastanku u Atini je još jedan u nizu susreta koji ukazuju na unapređenu dinamiku odnosa sa EU od početka pregovora o pristupanju Republike Srbije Uniji. Takođe, predstavlja potvrdu partnerskih odnosa i kontinuiranog dijaloga na svim nivoima.

Podsećamo da je šef srpske diplomatije u februaru prisustvovao radnoj večeri čiji je domaćin bila Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU K. Ešton.