gototopgototop
ponedeljak, 12. maj 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
PPV i MSP Ivica Dačić održao je predavanje "Težišta srpske spoljne politike" studentima Bečke diplomatske akademije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivica DačićPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić održao je 12. maja predavanje "Težišta srpske spoljne politike" studentima Bečke diplomatske akademije, koji u okviru studijske posete zemljama Balkana borave u Republici Srbiji. Poseta Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije tradicionalno se organizuje na osnovu saradnje Diplomatske akademije MSP RS i Bečke diplomatske akademije.

Ministar Dačić je, govoreći o spoljnopolitičkim prioritetima aktuelne Vlade Republike Srbije, posebno izdvojio sledeće: nastavak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, nastavak dijaloga sa Prištinom, dobru saradnju sa ključnim partnerima na međunarodnoj sceni, razvoj dobrosusedskih odnosa, izgradnju moderne, stabilne Srbije, posvećene očuvanju međunarodnog mira i poštovanju međunarodnog prava, te regionalnu saradnju i diplomatske aktivnosti na multilateralnom i bilateralnom planu u narednom periodu.

Nakon predavanja, ministar je odgovarao na pitanja studenata, s posebnim osvrtom na istorijat srpskog naroda, posledice svetskih ratova, okolnosti koje su dovele do novih političkih odluka i promena na ovim prostorima, kao i na značaj saradnje i mirnog zajedničkog života svih naroda u Evropi.

 
Ključne reči: Austrija Ivica Dačić