gototopgototop
понедељак, 26. мај 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
ППВ и МСП уписао се у књигу жалости у Амбасади БиХ
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ивица ДачићПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић уписао се данас у књигу жалости коју је отворила амбасада Босне и Херцеговине поводом трагичних догађаја изазваних поплавама.

"Поводом трагичних поплава несагледивих размера које су задесиле Босну и Херцеговину узрокујући губитке људских живота и велику метаријалну штету, у име грађана Републике Србије и у своје име изражавам најдубље саучешће", написао је Дачић у књизи жалости.

"Иако се и сами суочавамо са великим тешкоћама проузрокованим незапамћеним поплавама, наше мисли су и у овом тренутку уз вас и искрено саосећамо са вашим болом", закључио је шеф српске дипломатије у поруци.

Србија је увек сматрала да Босна и Херцеговина заједно са нама чини један простор који би можда требало и заједнички да наступа у погледу европских институција, изјавио је Дачић новинарима након што се уписао у књигу жалости.
"Ми смо спремни да заједно учинимо максимум како бисмо добили што више донација и веома ми је драго да се за време поплава и трагичних догађаја развија заиста висок ниво међусобног заједништва и солидарности, укључујући и последице које су настале на територији Хрватске", истакао је.

Дачић је указао да смо, независно од тога ко припада ком народу, којој држави, сви осећали исто, "а то је једно велико саучешће и једна велика жалост и, наравно, потреба да једни другима помогнемо".

Према његовим речима, штете су свакако велике у Србији и БиХ и биће нам потребно доста и времена и новца да се све то обнови.

У књигу жалости у амбасади БиХ у Београду данас су се уписали и амбасадори Турске, Азербејџана, Ирана, Словачке, Чешке Републике, Швајцарске, Бразила, као и представници амбасада Кине, Црне Горе, Мјанмара, Анголе, Гвинеје...

У БиХ су до сада регистроване 23 жртве поплава које су недавно погодиле ту земљу.