gototopgototop
ponedeljak, 16. jun 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić dočekao Lavrova
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - LavrovPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić dočekao je ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, koji je danas započeo dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima.
Ministar Dačić istakao je da je poseta ruskog kolege još jedan korak u razvoju političkih odnosa dve bratske i prijateljske zemlje. "Ruska Federacija i Srbija imaju potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu i želimo da naše odnose i nadalje razvijamo u duhu prijateljstva", dodao je ministar Dačić po sletanju ruskog šefa diplomatije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
U kratkom obraćanju novinarima, Lavrov je istakao da visoko ceni stav Srbije koja želi ujedinjenje, a ne razdvajanje u Evropi, jer, kako je rekao, Rusija želi da sve zemlje EU i Evroazije budu u zajedničkom privrednom i humanitarnom prostoru.
Ministar Lavrov uputio se sa aerodroma na Groblje oslobodilaca Beograda, gde je položio vence na Spomenik sovjetskim vojnicima. Poseta je, po želji ruskog ministra, počela sećanjem na Beogradsku ofanzivu.
Ministri Dačić i Lavrov održaće sastanak u utorak, kada će biti potpisan i Plan konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije za period 2015-2016. godine.

Izvor: Tanjug