gototopgototop
среда, 01. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Помоћ грађана Руске Федерације за поплављена подручја стигла у Србију
+ larger fontnormal font- Smaller font
humanitarna pomo rusijaДанас је на Аеродром „Никола Tесла" слетео авион Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације са хуманитарном помоћи намењеном жртвама поплава у Србији. Реч је о другој по реду пошиљци помоћи чије је прикупљање организовала Амбасада Републике Србије у Москви.

Како је нагласио директор Департмана за међународну сарадњу Министарства за ванредне ситуације Александар Томашков, хуманитарну помоћ сакупили су грађани из целе Русије, "из срца и душе", као и српска дијаспора у знак солидарности са пострадалим народом у Србији. Томашков је истакао да достављање ове помоћи представља част и задатак, као и да ће и убудуће то чинити када је потребно.

Помоћ су дочекали Горан Петровић, заменик помоћника министра спољних послова за билатералу сарадњу, Ђорђе Бабић, заменик начелника Одсека за међународну сарадњу и координацију међународне помоћи Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, Виктор Сафијанов, директор Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, генерал Предраг Бандић из Министарства одбране и представници Амбасаде Руске Федерације у Београду.

Амбасадор Петровић је у име Министарства спољних послова и Владе Републике Србије изразио велику захвалност руском народу и руководству Руске Федерације и навео да је ово још један доказ о искреном пријатељству два народа.