gototopgototop
sreda, 01. oktobar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Pomoć građana Ruske Federacije za poplavljena područja stigla u Srbiju
+ larger fontnormal font- Smaller font
humanitarna pomo rusijaDanas je na Aerodrom „Nikola Tesla" sleteo avion Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije sa humanitarnom pomoći namenjenom žrtvama poplava u Srbiji. Reč je o drugoj po redu pošiljci pomoći čije je prikupljanje organizovala Ambasada Republike Srbije u Moskvi.

Kako je naglasio direktor Departmana za međunarodnu saradnju Ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Tomaškov, humanitarnu pomoć sakupili su građani iz cele Rusije, "iz srca i duše", kao i srpska dijaspora u znak solidarnosti sa postradalim narodom u Srbiji. Tomaškov je istakao da dostavljanje ove pomoći predstavlja čast i zadatak, kao i da će i ubuduće to činiti kada je potrebno.

Pomoć su dočekali Goran Petrović, zamenik pomoćnika ministra spoljnih poslova za bilateralu saradnju, Djorđe Babić, zamenik načelnika Odseka za međunarodnu saradnju i koordinaciju međunarodne pomoći Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, Viktor Safijanov, direktor Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, general Predrag Bandić iz Ministarstva odbrane i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

Ambasador Petrović je u ime Ministarstva spoljnih poslova i Vlade Republike Srbije izrazio veliku zahvalnost ruskom narodu i rukovodstvu Ruske Federacije i naveo da je ovo još jedan dokaz o iskrenom prijateljstvu dva naroda.