gototopgototop
петак, 31. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Унапређење даљег партнерства Србије и НАТО
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-akademijaНовоизабрани генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг захвалио се на честитки првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића поводом његовог преузимања ове дужности.

Столтенберг је изразио уверење да ће КФОР остати у потпуности посвећен спровођењу свог мандата у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН, у интересу свих заједница на Косову.

Он је нагласио је да је могуће остварити континуирани напредак у јачању односа НАТО-Србија и да практична сарадња коју изграђујемо такође треба да води снажнијем политичком дијалогу и бољем разумевању.

Столтенберг је поручио да ће његов превасходни задатак на новој дужности бити обезбеђивање благовременог спровођења одлука донетих у Велсу до следећег Самита НАТО-а у Варшави 2016. године, које ће снажно утицати не само на будућност Алијансе, већ и на партнерства.

У поруци коју је послао министру Дачићу, генерални секретар НАТО-а, изразио је задовољство што ће заједнички радити на унапређењу даљег партнерства Србије и НАТО-а.
Кључне речи: Ивица Дачић НАТО