gototopgototop
петак, 28. новембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић са председником Посланичког дома Конгреса Чилеа о унапређењу парламентарне сарадње
+ larger fontnormal font- Smaller font
aldoТоком посете Републици Чиле, шеф српске дипломатије Ивица Дачић разговарао је са Алдом Корнехом, председником Посланичког дома Конгреса Чилеа, о могућностима интензивирања парламентарне сарадње.

Саговорник је истакао потпуну отвореност чилеанског Конгреса да успостави и развије све облике парламентарне сарадње са Србијом, како билатерално, тако и у оквиру мултилатералних форума.

Министар Дачић обавестио је саговорника да је у Народној скупштини Србије у мају формирана Група пријатеља са Чилеом, што је Алдо Корнехо поздравио, изразивши жељу за формирање Комитета пријатеља са Србијом и у чилеанском Посланичком дому.

Први потпредседник Владе Србије и председник Посланичког дома чилеанског Конгреса информисали су један другог о унутрашњој ситуацији у две земље, као и о њиховим спољнополитичким приоритетима. Алдо Корнехо је нагласио да Конгрес традиционално подржава ставове Владе у области спољне политике, тако да даје своју пуну подршку и ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и Метохије.
Кључне речи: Чиле Ивица Дачић