gototopgototop
четвртак, 04. јун 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са помоћником генералног секретара НАТО-а Трасивулосом Стаматопулосом
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-stamatopulosПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио je данас помоћника генералног секретара НАТО-а за политичка питања и безбедносну политику амбасадора Трасивулоса Терија Стаматопулоса који борави у посети Републици Србији, на позив в.д. помоћника министра за безбедносну политику.

У разговорима су размотрена питања унапређења сарадње Републике Србије и НАТО-а кроз програм Партнерство за мир (ПзМ), имплементације Индивидуалног акционог плана партнерства (IPAP) Србије и НАТО-а, као и актуелна безбедносна ситуација у региону и на Косову и Метохији.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић истакао је да је усвајање IPAP-а најзначајнији квалитативни корак у односима Републике Србије и НАТО-а од уласка Србије у ПзМ и да смо врло посвећени његовој имплементацији. Указао је да Србија остаје на позицији војне неутралности, али препознаје значајан простор за даље унапређење партнерске сарадње у оквиру ПзМ и има значајну улогу у очувању регионалне безбедности и стабилности. Говорећи о врло доброј сарадњи са КФОР-ом, министар Дачић се заложио за његово несмањено присуство у Покрајини посебно нагласивши значај улоге НАТО/КФОРА као гаранта безбедности и имплементације Бриселског споразума.