gototopgototop
četvrtak, 25. jun 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Grčka i Srbija tradicionalni prijatelji
+ larger fontnormal font- Smaller font
23393218 bPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas, 25. juna ministra inostranih poslova Republike Grčke Nikosa Kocijasa, koji u okviru balkanske turneje boravi u Republici Srbiji.

Ministri Dačić i Kocijas potvrdili su da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministri su se saglasili da je važno intenzivirati regionalnu saradnju, posebno u oblasti migracione politike, koja danas predstavlja veliki izazov za region.

Obostrano je ocenjeno da treba intenzivirati politički dijalog, što podrazumeva češće susrete na visokom i najvišem nivou. Ukazano je na mogućnosti održavanje sednica dve Vlade, kao i trilateralne saradnje sa zemaljama regiona po pitanjima od uzajamnog interesa.

Ministri su se složili da postoji prostor za unapređenje saradnje i na ekonomskom planu, u oblastima infrastrukture i energetike.

Sa grčke strane je potvrđena podrška Srbiji u procesu evrointegracija i spremnost da se uspostave zajednički mehanizmi tehničke saradnje radi rešavanja pitanja od interesa u tom procesu.

Grčki ministar istakao je da je Grčka uvek spremna da prenese poruke Srbije Evropskoj uniji.
Ključne reči: saopštenja Grčka Ivica Dačić