gototopgototop
utorak, 21. jul 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS-u Dačić u Minsku na sastanku Trilateralne kontakt grupe
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic trilateralna_kontakPredsedavajući OEBS-u, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Minsku sastanku Trilateralne kontakt grupe i razgovarao je sa koordinatorima radnih grupa koje se, pod njenim okriljem, bave sprovođenjem odredaba Paketa mera za implementaciju sporazuma iz Minska. 

"Želim da zahvalim Belorusiji na gostoprimstvu Trilateralnoj kontakt grupi i radnim grupama koje su formirane. Veliki je doprinos Belorusije, zbog činjenice da su mnogi mirovni sporazumi postignuti ovde u Minsku.

Moja poseta Minsku je u vezi sa mojom namerom da u ime Trojke OEBS-a, u ime nemačkog i švajcarskog ministra i u svoje ime, prenesem naše stavove vezano za mirovni proces u i oko Ukrajine.

Moja želja je da podstaknemo i damo dodatni impuls za mirovni proces. Raduje me da smo malopre mogli da čujemo da je usaglašeno i dogovoreno povlačenje tenkova i vrste naoružanja do 100 mm. To je značajan impuls za uspešan nastavak mirovnog procesa", istakao je u izjavi predsedavajući OEBS-u Dačić.