gototopgototop
utorak, 22. septembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Održane konzularne konsultacije sa Turskom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Konferencija Turska_002Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Turske na nivou pomoćnika ministara za konzularne poslove, održane su 17. septembra 2015. godine, u Beogradu.

Na konsultacijama su razmenjena mišljenja o međusobnoj konzularnoj saradnji i drugim aktuelnim pitanjima od zajedničkog interesa. Dogovorena je dalja saradnja i redovna razmena iskustava u konzularnoj oblasti, osobito u vezi pružanja konzularne zaštite građanima u hitnim i vanrednim situacijama, kao i u uslovima sve izraženijih neregularnih migracija. Konstatovana je potreba orijentacije na modernizaciju konzularnog rada i stalnog podizanja kvaliteta konzularne zaštite i usluga. Tom prilikom, konzularni odnosi i saradnja Republike Srbije i Republike Turske su ocenjeni pozitivno.

Konzularne konsultacije su bile sadržajne, u duhu prijateljskih odnosa, i konstatovana je obostrana spremnost za dalje unapređenje konzularne saradnje Republike Srbije i Republike Turske.