gototopgototop
sreda, 16. decembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Čepurinom
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-cepurin 16._decPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

U razgovoru je potvrđena obostrana spremnost za razvoj ukupnih odnosa, a naročito ekonomske saradnje između Republike Srbije i Ruske Federacije.

Predstojeće zasedanje srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koje će se održati 11-12. januara 2016. godine u Beogradu, a čiji su kopredsednici prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin, predstavlja snažan impuls unapređenju ekonomskih odnosa. Zajednički je konstatovano da se pripreme za održavanje zasedanja Međuvladinog komiteta sprovode po planu, kao i da će se nastaviti sa praksom održavanja stalnih kontakata predstavnika dve strane.

Tokom susreta, sumirani su rezultati dobre saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije tokom 2015. godine i razmenjene su novogodišnje čestitke.