gototopgototop
petak, 04. mart 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sporazum o saradnji Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u oblasti stručnog usavršavanja
+ larger fontnormal font- Smaller font
potpisivanje sporazuma_432016Generalni sekretar Veljko Odalović je, 4. marta 2016. godine, u Palati Srbija, u ime Ministarstva spoljnih poslova, potpisao Sporazum Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u oblasti stručnog usavršavanja diplomatskih i administrativnih službenika koji se upućuju u diplomatsko-konzularna predstavništva na rad na konzularnim poslovima.  

U ime Ministarstva unutrašnjih poslova, Sporazum je potpisao državni sekretar Aleksandar Nikolić. Radi se o realizaciji aktivnosti u okviru  EU projekta „Efikasnije praćenje legalnih migracija u Republici Srbiji", a koja je predviđena i Akcionim planom za Poglavlje 24.

Svečanom potpisivanju su prisustvovali  predstavnici partnerskih institucija i država koje učestvuju u ovom projektu: Delegacije EU u R. Srbiji, kao i diplomatski predstavnici Holandije, Slovenije i Austrije.