gototopgototop
петак, 25. новембар 2016. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Лондон: Представљена књига “Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination” професора Дејвида Нориса
+ larger fontnormal font- Smaller font
london aktuelnosti_25112016У Амбасади Републике Србије у Лондону одржано је 25. новембра књижевно вече, на кoме је представљена књига професора Дејвида Нориса „Haunted Serbia: Representations of History and War in the Literary Imagination". Дејвид Норис је ванредни професор српског и хрватског језика на Катедри за руски језик и славистику Факултета уметности Универзитета у Нотингему.

У поменутом делу аутор разматра српску прозу осамдесетих година прошлог века, посвећену Дргом светском рату, кроз перо Светлане Велмар-Јанковић, Слободана Селенића и др, као и приказивање ратова деведесетих и НАТО бомбардовања Србије 1999. Према Норисовим  речима књига се бави „гротескним, аветињским и језовитим мотивима, у којима се исказује и историјска криза тих времена".

Амбасадор Републике Србије у Лондону др Огњен Прибићевић истакао је у поздравном говору да Амбасада придаје посебан значај области културне сарадње између Србије и УК и изразио захвалност професору Норису на личном залагању да својом професијом и делима ојача темеље те сарадње. Поред представника српске дијаспоре, скупу су присуствовали и студенти Универзитета у Нотингему и UCL.

Више о књизи можете сазнати на:
http://www.legendabooks.com/titles/isbn/9781909662650.html   

london aktivnosti_251120162
london aktivnosti_251120163
london aktivnosti_251120164 
Кључне речи: Велика Британија