gototopgototop
ponedeljak, 13. februar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Odnosi Srbije i Austrije stabilni i sveobuhvatni
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic - kurc beogradPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom.

Na današnjem sastanku obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi na visokom nivou, stabilni i sveobuhvatni, kao i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog.

Ministar Dačić je zahvalio kolegi na ličnom angažovanju povodom njegove molbe da se ubrza procedura u Austriji vezana za priznavanje vozačkih dozvola Republike Srbije, čime se ukida obaveza polaganja vozačkog ispita za naše građane u Austriji koji već imaju vozačku dozvolu Republike Srbije.

Ministar Sebastijan Kurc je izrazio zahvalnost za napore koje Republika Srbija preduzima na suzbijanju izazova koje nosi migrantska kriza, navodeći da je ovo pitanje jedan od prioriteta austrijskog predsedavanja OEBS-u. Podvukao je da Austrija podržava dalje otvaranje poglavlja u procesu pregovora o članstvu Srbije u EU, jer je važno da se održi dinamika u ovom procesu, kako u pogledu otvaranja, tako i zatvaranja poglavlja.

Dva ministra su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o saradnji u okviru Berlinskog procesa i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.Sastanak Dačić - Kurc
Sastanak Dačić - Kurc
Sastanak Dačić - Kurc