gototopgototop
utorak, 28. februar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: „Želimo da unapređujemo odnose sa Hesenom u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu“
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-bufijePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade nemačke savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom, koji je u trodnevnoj poseti Republici Srbiji. U njegovoj delegaciji su predsednik i članovi pokrajinskog Parlamenta Hesena, kao i Dragoslav Stepanović, bivši trener FK Ajntraht iz Frankfurta.

Ministar Dačić je rekao da su odnosi Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke na veoma visokom nivou, kao i da su znatno unapređeni poslednjih godina, ne samo na političkom, već i na ekonomskom planu. Obim spoljnotrgovinske razmene je prošle godine dostigao skoro 4 milijarde evra, SRN je jedan od najvećih investitora, a nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju preko 35 hiljada radnika.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo posetom predsednika Vlade Folkera Bufijea, dodajući da je Hesen jedna od četiri nemačke savezne pokrajine sa kojima Srbija ostvaruje preko 70% svog izvoza u SRN. Naglasio je da želimo da unapređujemo saradnju sa Hesenom, što je i cilj ove posete, u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu, dodajući da važnu ulogu imaju i naši građani koji žive u ovoj pokrajini.

Folker Bufije naglasio je da je došao u posetu Srbiji jer želi da ojača odnose sa Srbijom, ali i da razgovara o pojačanim investicionim aktivnostima kompanija iz Nemačke i Hesena. Iznoseći uverenje da će do toga uskoro doći, naglasio je značaj reformi u zemlji i doprinosa stabilnosti regiona za privlačenja investicija. Smatra da je otvaranje poglavlja 20 i 26 u pregovaračkom procesu o članstvu Srbije u EU jako dobra vest i dodao da je prijem regiona Zapadnog Balkana u EU u obostranom interesu.Sastanak Dačić - Bufije
Sastanak Dačić - Bufije
Sastanak Dačić - Bufije
Sastanak Dačić - Bufije
Sastanak Dačić - Bufije
Sastanak Dačić - Bufije