gototopgototop
petak, 24. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Moskva: Srpsko veče održano u Predstavništvu Kaluške oblasti
+ larger fontnormal font- Smaller font
Srpsko veče održano je u Predstavništvu Kaluške oblasti u Moskvi (dvorac iz 19. veka) u organizaciji Ambasade Republike Srbije u RF i Fonda „Vladimir Hrabri".

U okviru Srpske večeri održan je okrugli sto na temu „Perspektive i problemi razvitka rusko-srpskih veza u svetlu istočno-hrišćanske civilizacijske zajednice. U razgovoru su učestvovali ambasador Republike Srbije u Moskvi dr Slavenko Terzić, ministar za unutrašnju politiku i medije Kaluške oblasti Oleg Kalugin, general-potpukovnik Leonid Rešetnjikov, rektor Međunarodne slovenske akademije Sergej Baburin, kao i predsednica Fonda „Vladimir Hrabri" Irina Jesinskaja i direktor Fonda Stefan Genić i dr.

Ambasador Terzić predočio je u uvodnoj reči pregled trenutnog stanja sveukupnih odnosa između Republike Srbije u Ruske Federacije i ukazao na mogućnosti njihovog daljeg jačanja, naročito u oblasti ekonomske saradnje.

U kulturnom delu programa nastupili su ruski i srpski izvođači, dok je vice-gubernator Kaluške oblasti Vladimir Potjomkin simbolično predao ambasadoru Terziću bistu Jurija Gagarina, koja prema odluci grada Beograda treba da bude postavljena u ulici koja nosi njegovo ime na Novom Beogradu.
Ključne reči: Ruska Federacija