gototopgototop
utorak, 18. april 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Moskva: Dani srpske kulture
+ larger fontnormal font- Smaller font
Moskva 1842017„Dani srpske kulture" otvoreni su 18. aprila u zdanju Međunarodnog fonda slovenske pismenosti i kulture u Moskvi i trajaće do 14. maja.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili predsednik Međunarodnog fonda slovenske pismenosti i kulture Aleksandar Nikolajevič Krutov i ambasador Republike Srbije u Moskvi dr Slavenko Terzić. Krutov je izrazio zadovoljstvo što se u zdanju Fonda organizuju dani kulture bratskog naroda, dok je ambasador Terzić, izrazivši zahvalnost Fondu i učesnicima manifestacije, istakao da ovaj kulturni događaj predstavlja važan most u povezivanju i saradnji dva naroda.

Tokom trajanja manifestacije predviđeno je predstavljanje širokog kulturnog i poslovnog programa posvećenog Srbiji i njenoj duhovnoj i istorijskoj bliskosti sa Rusijom: brojni susreti, pregovori, okrugli stolovi, konferencije, projekcije filmova o našoj zemlji, zanatske radionice, koncerti nacionalne muzike, izložbe srpskih ikona, izlaganje reklamnog i turističkog materijala i sl.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Departmana turizma i sporta Moskve, Privredne komore RF, kao i predstavnici crkvenih i kulturnih organizacija iz Rusije, Srbije i Republike Srpske.
Ključne reči: Ruska Federacija