gototopgototop
petak, 11. avgust 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Prijem folklornog ansambla „Akademija srpske narodne igre - Miroslav Bata Marčetić“ u Ministarstvu spoljnih poslova
+ larger fontnormal font- Smaller font
konzularna vest_10072017_5Muzej srpske diplomatije je posetila grupa dece i omladine iz srpske dijaspore u Kanadi, članova Akademije srpske narodne igre, koju je predvodio umetnički direktor i koreograf Miroslav Bata Marčetić.

U višedecenijskom radu sa decom i omladinom, Akademija se kroz radionice, narodne igre i izvorne pesme bavi očuvanjem srpskog jezičkog, kulturnog i verskog identiteta.

Pomoćnik ministra ambasador Aca Jovanović pozdravio je šezdeset tročlanu grupu dece i omladine, uzrasta od 5 do 22 godine, kao i njihove roditelje. Poželevši im dobrodošlicu, istakao je da je Srbija ponosna na doprinos i ostvarenja Akademije srpske narodne igre iz Toronta, koja ostvaruje širom Severne Amerike i sveta. Ukazao da je Matica zahvalna Akademiji, ali i igračima i njihovim roditeljima, što nisu zaboravili srpski jezik, što sa ponosom čuvaju svoje poreklo i redovno dolaze na turneje po Srbiji i okolnim zemljama. U znak pažnje za istrajnost u plemenitoj misiji očuvanja srpskog jezika, tradicije i kulture među mladima i posvećenost jačanju veza dijaspore i matice, Miroslavu Bati Marčetiću je uručena prigodna monografija Muzeja srpske diplomatije.

konzularna vest_10072017_1
konzularna vest_10072017_2
konzularna vest_10072017_3 konzularna vest_10072017_4