gototopgototop
utorak, 03. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Belorusije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Aca JovanovićKonzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Belorusije, održane su u Minsku, 3. aprila 2018. godine. Delegaciju Republike Srbije je predvodio ambasador Aca Jovanović v.d. pomoćnika ministra za konzularne poslove a delegaciju Republike Belorusije Jevgenij Šestakov, zamenik ministra spoljnih poslova.

Na konsultacijama su razmenjena mišljenja o međusobnoj konzularnoj saradnji, viznoj politici i modernizaciji rada konzularnih službi i razmotrene mogućnosti za dalje unapređenje ugovorno-pravne regulative iz oblasti konzularnih poslova. Potvrđena je spremnost obe strane za pružanje uzajamne konzularne pomoći u kriznim i vanrednim situacijama.

Konzularne konsultacije su bile sadržajne, u duhu prijateljskih odnosa, i konstatovana je obostrana spremnost za dalje unapređenje konzularne saradnje Republike Srbije i Republike Belorusije.