gototopgototop
četvrtak, 14. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike
+ larger fontnormal font- Smaller font
konzularne konsultacije_140620181Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike, održane su u Bratislavi, 14. juna 2018. godine. Delegaciju Republike Srbije je predvodio ambasador Aca Jovanović v.d. pomoćnika ministra za konzularne poslove a delegaciju Slovačke Republike ambasador Martin Bezak, direktor Sektora za konzularne poslove.


Na konsultacijama su razmenjena mišljenja o međusobnoj konzularnoj saradnji, radnim migracijama i zapošljavanju državljana Republike Srbije u Slovačkoj Republici i modernizaciji rada konzularnih službi i razmotrene mogućnosti za dalje unapređenje ugovorno-pravne regulative iz oblasti konzularnih poslova.

Konzularne konsultacije su bile sadržajne, u duhu prijateljskih odnosa, i konstatovana je obostrana spremnost za dalje unapređenje konzularne saradnje Republike Srbije i Slovačke Republike.

konzularne konsultacije_14062018_2
konzularne konsultacije_14062018_3