gototopgototop
utorak, 11. decembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Učenici Šeste beogradske gimnazije posetili Ministarstvo spoljnih poslova
+ larger fontnormal font- Smaller font
Gimnazijalci Muzej_decembarU organizaciji Diplomatske akademije, učenici Šeste beogradske gimnazije posetili su danas Ministarstvo spoljnih poslova u okviru nastavnog plana i programa predmeta Ustav i prava građana.

Tim povodom učenicima se obratio generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović i upoznao ih sa najznačajnijim diplomatskim aktivnostima u domenu bilateralne i multilateralne saradnje, predstavio organizacionu strukturu Ministarstva i ulogu diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u svetu.

Govoreći o spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije, generalni sekretar je ukazao na opredeljenost naše zemlje da gradi dobre odnose sa svim zemljama u svetu, uz akcenat na očuvanju strateškog partnerstva sa pojedinim zemljama.

Tokom svog obraćanja generalni sekretar Odalović objasnio je učenicima značaj dijaloga Beograda i Prištine u kontekstu poštovanja međunarodnog prava i Rezolucije 1244 i istakao da Republika Srbija svojom izbalansiranom politikom doprinosi dobrosusedskim odnosima u regionu.

Nakon predavanja, učenici su obišli stalnu postavku Muzeja diplomatije Ministarstva spoljnih poslova.