gototopgototop
utorak, 02. april 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Elijadesa
+ larger fontnormal font- Smaller font
ambasador Grcke_2._april_2019Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Grčke u Republici Srbiji Elijasa Elijadesa.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Elijadesu na angažovanju tokom trajanja njegovog mandata i doprinosu dodatnom učvršćivanju bliskih i prijateljskih odnosa Srbije i Grčke. Šef srpske diplomatije je konstatovao da je u tom periodu intenziviran politički dijalog na visokom i najvišem nivou kroz realizaciju bilateralnih poseta i redovnih sastanaka Visokog saveta za saradnju dve zemlje.

Ambasador Elijades zahvalio je ministru Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova u celosti na sveukupnoj pomoći koja je doprinela ostvarivanju uspešne i konstruktivne saradnje. Grčki ambasador je naglasio da Srbija može da računa na dalju bezrezervnu i snažnu podršku Grčke po pitanju Kosova i Metohije, kao i u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Ministar Dačić izrazio je uverenje da će se politička dinamika nastaviti, zahvalio je ambasadoru Elijadesu na ličnom doprinosu i zalaganju, i poželeo mu puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata.

Ključne reči: Grčka Ivica Dačić