gototopgototop
недеља, 15. март 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Димитров: ,,Проналазак решења за актуелне проблеме који су настали због заштићених мера у борби против вируса Covid 19”
+ larger fontnormal font- Smaller font
IVICA DAIПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Северне Македoније Николом Димитровим о актуелној ситуацији која је изазвана вирисом Covid 19 и последицама пандемија по наше земље и читав регион.

Министри су информисали један другог о мерама које њихове државе предузимају у борби против вируса Covid 19, у складу са препорукама Светске здравствене организације, а у циљу заштите својих држављана.

Сложили су се да су неопходни заједнички напори како би се спречило даље ширење епидемије и са најмање последица превазишла криза коју она изазива.

Договорено је да се у најкраћем року пронађу решења за актуелне пробелеме отежаног транспорта робе и застоја у превозу људи, а који су настали због заштићених мера ограничења уласка особама које су боравиле у државама и областима са интензивном трансмисијом болести.
Министар Димитров се захвалио Србији на помоћи коју пружа у евакуацији њихових држављана из САД.