gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Путовања у иностранство Вести
Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПО ЗЕМЉАМА У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19
+ larger fontnormal font- Smaller font
(ажурирано 30.09.2020.)

АЗЕРБЕЈЏАН
Држављани Србије не могу да уђу или транзитирају јер су све границе Азербејџана затворене за путнички саобраћај. Држављани Србије који у хитном случају треба да путују у Азербејџан треба да поднесу захтев за визу у Амбасади Азербејџана у Београду.
Страни држављани да би добили дозволу за улазак у земљу морају да доставе лекарско уверење о негативном резултату теста. По доласку у Азербејџан, страни држављани се прегледају и у случају сумње на инфекцију, лице се, без обзира на држављанство, националност и сврху путовања, смешта у карантин од 14 дана у специјализованој медицинској установи.

АЛБАНИЈА
За улазак држављана Србије у Албанију нема послебних услова. Држављани Србије могу без ограничења да уђу или транзитирају.
Страни држављани такође могу да уђу и транзитирају без посебних процедура.
У Албанији није могуће урадити тест на присуство вируса без симптома.

АЛЖИР
Није дозвољен улазак држављана Србије у Алжир.
Није дозвољен улазак страних држављана у Алжир. Затворени су сви гранични прелази и обустављен је међународни путнички саобраћај – ваздушни, копнени и поморски. Изузетак представљају представници страних дипломатко-конзуларних представништава и радници хуманитарних мисија којима се, уз претходну нотификацију, дозвољава улазак.

АНГОЛА
Држављани Србије могу да уђу на територију Анголе уколико поседују визу или регулисани боравак. По доласку, смештају се у обавезни државни карантин у трајању од 14 дана. Овај период може бити скраћен на седам дана уколико лице о свом трошку уради тест у овлашћеној лабораторији.
Горе наведено важи и за све остале стране држављане.

АНДОРА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу осим лица која имају регулисан боравак. Обавезна је самоизолација у трајању од 15 дана.
Улазак у Андору је дозвољен држављанима и резидентима земаља чланица ЕУ, Исланда, Лихтенштајна, Монака, Норвешке, В.Британије, Сан Марина, Швајцарске и Ватикана.

АНТИГВА И БАРБУДА
Држављанима Србије је дозвољен улазак и транзит преко Антигве и Барбуде уколико поседују негативан PCR тест, не старији од седам дана. Путници који долазе бродовима могу бити подвргнути карантину уколико то процене лучке власти.

АРГЕНТИНА
Држављани Србије не могу ући у земљу осим ако су лица која имају регулисани боравак, носиоци дипломатских и службених виза издатих од стране Министарства спољних послова Аргентине и у изузетним случајевима које одобрава Координационо тело Владе.
Држављани Аргентине, као и страни држављани, који могу ући у земљу подлежу одговарајућим санитарним процедурама (обавезан карантин од 14 дана).

АУСТРАЛИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу, осим оних лица која имају одобрен стални боравак и чланова њихове уже породице. Могућност уласка постоји ако су у питању хуманитарни или довољно убедљиви разлози, уз претходно прибављање дозволе од стране надлежних органа. Обавезан је карантин од 14 дана. Није неопходан негативан PCR тест. Транзит је дозвољен уз поседовање транзитне визе (уколико је време проведено у транзиту до 8 сати) и дозволе за изузеће од обавезног карантина (уколико је време проведено у транзиту од 8-72 сата).
Улазак у Аустралију дозвољен је само држављанима Аустралије, лицима која имају одобрен стални боравак и члановима њихових ужих породица, као и држављанима Новог Зеланда који обично пребивају у Аустралији.

АУСТРИЈА
Држављанима Србије, који немају регулисан боравак, није дозвољен улазак у Аустрију, осим у посебним случајевима за које постоје оправдани разлози (потребе хитног здравственог лечења, одређених породичних разлога и друго, уз прилагање одговарајућих доказа).
Држављанима Србије, који имају регулисан боравак, а који долазе са подручја са повећаним ризиком од COVID - 19 дозвољен је улазак у Аустрију, при чему је потребно да имају здравствену потврду на немачком или енглеском језику, не старију од 72 сата, која потврђује да је PCR тест на COVID - 19 негативан. Уколико наведена лица не поседују негативан тест, изриче им се 10-дневна самоизолација и обавезна су да у року од 48 часова обаве тестирање о сопственом трошку. По пријему негативног резултата теста, мера самоизолације се окончава.
Подручја са повећаним ризиком од COVID - 19 су: Албанија, Бангладеш, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бразил, Бугарска, Чиле, Египат, Еквадор, Индија, Индонезија, Иран, Мексико, Молдавија, Црна Гора, Нигерија, Северна Македонија, Пакистан, Перу, Филипини, Португал, Румунија, Руска Федерација, Шведска, Шпанија (осим Канaрских острва), Сенегал, Србија, Јужна Африка, Турска, Украјина, САД, провинција Хубеи (Кина) и Хрватска.
Транзит кроз Аустрију је дозвољен без задржавања, односно уколико је загарантовано напуштање земље без одлагања. Није потребан тест за транзит. Путници у транзиту у обавези су да поседују попуњен и потписан формулар за транзит на немачком или енглеском језику.
Држављанима Аустрије, Швајцарске, ЕУ и ЕЕЗ, као и лицима која имају регулисан боравак у Аустрији, је дозвољен улазак без негативног PCR теста и карантина, под условом да докажу да су у претходних 10 дана боравили у Аустрији, Андори, Белгији, Данској, Немачкој, Естонији, Финској, Француској, Грчкој, Ирској, Исланду, Италији, Летонији, Лихтенштајну, Литванији, Луксембургу, Малти, Монаку, Холандији, Норвешкој, Пољској, Сан Марину, Швајцарској, Словачкој, Словенији, Шпанији (само Канарска острва), Чешкој, Мађарској, Ватикану, Великој Британији и Кипру. Уколико долазе из земаља са повећаним ризиком од COVID – 19 неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Уколико се не поседује тест, одређује се карантин са обавезом да се у року од 48 сати по уласку у Аустрију уради тест.
Држављанима тзв. трећих земаља није дозвољен улазак у Аустрију без посебно оправданих разлога. Уколико држављани трећих земаља долазе из неке од држава Шенгенског простора потребан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата, али и поред тога се упућују у 10-дневни карантин без могућности да се исти напусти накнадним тестирањем.
Деца до шесте године не морају имати негативан тест ради уласка у Аустрију.
Улазак у Аустрију без теста могућ је у следећим случајевима: возачима карго транспорта, комерцијалног транспорта, држављанима трећих земаља за рад у Аустрији у оквиру редовног путовања на посао са потврдом послодавца (односи се само на запослене особе, јер само оне могу поднети потврду од свог послодавца из Аустријe), возачима/пилотима који обављају репатријацију, долазак из посебних породичних разлога који се морају доказати, због потребе бриге о домаћим животињама, путницима у транзиту, као и из посебних интереса Аустрије.

БАРБАДОС
Држављани Србије могу да уђу на Барбадос с тим што је неопходно да попуне формулар о уласку и изласку најкасније 24 часа пре пута. Формулар се може наћи и поднети на www.travelform.gov.bb. Потребан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Уколико се не поседује тест, исти ће се урадити на аеродрому.
Особе које долазе из земаља високог ризика без теста, биће приморане да резулат чекају на аеродрому. Особе из земаља средњег ризика без теста, резулат теста чекају у свом смештају. Особе из земаља ниског ризика без теста, које нису путовале у периоду од 21 дана у земље високог ризика, могу приложити негативан тест не старији од 7 дана. Висину ризика земаља одређује седмична листа Светске здравствене организације о броју заражених.
Наведено важи и за транзит.

БАХАМИ
Држављани Србије не могу да уђу у земљу.
Улазак је дозвољен само за путнике из земаља ЕУ, Велике Британије и Канаде уколико поседују негативан PCR тест, не старији од 10 дана, у штампаној форми и попуне тзв. електронску здравствену визу на сајту
www.travel.gov.bs.

БАХРЕИН
Држављани Србије могу да уђу у Бахреин. Од 21. јула држављани Србије који уђу на међународни аеродром Бахреин, мораће да сносе трошкове обавезног тестирања (30 БХД-а). Резиденти Бахреина и даље имају право бесплатаног медицинског третмана на корона вирус. Путници по доласку у Бахреин, који су негативни, морају у самоизолацију на период од 10 дана. После карантина се врши поновно тестирања и исто се такоће плаћа. Транзитни путници не морају да буду тестирани и немају карантин. Сви путници имају обавезу да се региструју на ,,BeAware" апликацију.

БЕЛГИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Белгију. Улазак је дозвољен само лицима која имају регулисан боравак у Белгији и лицима која имају суштински разлог за путовање, уз одговарајући доказ о разлогу путовања (медицински радници, висококвалификовани радници чије присуство је неопходно, студенти, лица која путују из хитних породичних разлога (спајање породице, посета супружнику или ванбрачном партнеру, посета у контексту заједничког родитељства, путовања ради венчања или сахране за први или други степен сродства и сл.), лица која долазе на састанке које организују међународне организације и сл). Дозвола се добија преко Амбасаде Белгије у Београду.
За све путнике који долазе из тзв. црвене зоне (у којој се налази и Србија) обавезно је тестирање по доласку, као и самоизолација у трајању од седам дана у случају негативног резултата теста. У случају да је резултат теста позитиван, прописана је изолација најмање 14 дана.
Сви путници имају обавезу да попуне Public Health Passenger Locator Form, 48 сати пре уласка у Белгију. Након попуњавања обрасца, путници ће добити СМС поруку са кодом за тестирање.
Транзит је дозвољен, уз обавезу попуњавања Public Health Passenger Locator Form. Уколико транзит обухвата одређено време боравка на територији Белгије, лице које транзитира, то време мора провести у самоизолацији. Више информација је доступно на https://www.info-coronavirus.be/en/faq/#faq и https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/EN/Pages/Travel-to-Belgium.aspx, где се може преузети и Public Health Passenger Locator Form.

БЕЛИЗЕ
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

БЕЛОРУСИЈА
Држављани Србије могу без ограничења да уђу или транзитирају преко територије Р. Белорусије. Није потребно поседовање негативног теста и не постоји обавеза самоизолације или карантина.

БЕНИН
Држављани Србије могу да уђу у Бенин. По доласку на аеродрому се обавља здравствени преглед и ради први PCR тест. Лицима без видљивих симтома се одређује самоизолација. Лица са видљивим симптомима се упућују у Центар за изолацију и привремено се одузима пасош. После 15 дана се ради други PCR тест. Трећи PCR тест се ради пре напуштања Бенина. Резултати теста се добијају у року од 24 до 48 сати. Трошкове тестирања сносе путници и исти износе око 150 ЕУР. У случају да је после 15 дана резулат теста позитиван, држава Бенин преузима даље лечење без наплате трошкова.

БОЛИВИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Боливију.
Боливија не дозвољава улазак странцима у Боливију, осим у веома изузетним случајевима за које се предвиђа ригорозна процедура. Међународни летови су суспендовани.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Држављани Србије могу без ограничења из Србије да уђу у БиХ или да транзитирају.
Од 12.септембра страним држављанима је потребан негативан PCR тест. Изузетак су држављани Србије, Хрватске и Црне Горе који могу да уђу у БиХ без теста када у БиХ улазе директно из земље чији су држављани, што се односи и на малолетну децу и супружнике који су држављани других земаља.

БОЦВАНА
Држављани Србије не могу да уђу у Боцвану осим лица са регулисаним боравком. Обавезан је 14-дневни карантин. Транзит је могућ из суседних држава али искључиво у случају организованог репатриациног лета, односно напуштања земље (и региона), уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

БРАЗИЛ
Држављани Србије могу да уђу у Бразил ваздушним путем, на краћи период (до 90 дана), уз неопходну потврду о здравственом осигурању за све време трајања боравка у Бразилу. Забрањени су интернационални летови са крајњим одредиштем у федералним државама: Мато Гросо до Сул, Параиба, Рондониа, Рио Гранде до Сул и Токантис.
Страни држављани не могу да уђу у Бразил копненим и воденим путевима до 29. августа 2020.г, али могу да уђу ваздушним путем, са циљем краткотрајног боравка до 90 дана (уз важећу визу, уколико је потребна), као и уз неопходну потврду о здравственом осигурању за све време трајања боравка у Бразилу. Забрањени су интернационални летови са крајњим одредиштем у федералним државама: Мато Гросо до Сул, Параиба, Рондониа, Рио Гранде до Сул и Токантис.

БРУНЕЈИ ДАРУСАЛАМ
Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају кроз Брунеје Дарусалам осим лица која имају стални боравак. Пре путовања, потребно је контактирати најближу Амбасаду Брунеја.

БУГАРСКА
Држављани Србије могу ући у Бугарску без негативног PCR теста ако долазе из Србије или држава чланица ЕУ или Шенгенског споразума (укључујући Сан Марино, Андору, Монако и Ватикан), В.Британије, Северне Ирске, Аустралије, Канаде, Грузије, Јапана, Новог Зеланда, Руанде, Републике Кореје, Тајланда, Туниса, Уругваја, Уједињених Арапских Емирата, Украјине, Белорусије и Турске. Ако држављанин Србије долази из земље која није претходно наведана, неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата.
Држављанима Србије, који транзитирају преко територије Бугарске, без задржавања, није потребан негативан PCR тест, без обзира из које земље долазе. На уласку у земљу, држављанин Србије има обавезу да граничну полицију обавести да је у транзиту, као и о месту финалне дестинације. Иинформација о томе се евидентира у јединственом информационом систему како би надлежна служба пратила када је лице напустило земљу.

БУРКИНА ФАСО
Држављани Србије могу да уђу у Буркину Фасо. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од пет дана. Сви путници се упућују у карантин у трајању од 14 дана где сами сносе трошкове боравка и третмана. У карантину се подвргавају тестирању првог, осмог и четрнаестог дана.

БУРУНДИ
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ВАНУАТУ
Свим страним држављанима, укључујући и држављане Србије, до даљњег је забрањен улазак у земљу.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
Држављани Србије могу ући или транзитирати кроз В. Британију под условом да имају валидну визу. При уласку неопходно је да се попуни формулар за праћење кретања Passenger Locator Form. Путници у транзиту су у обавези да унапред попуне овај формулар.
Сви путници, укључујући и држављане Србије, уколико долазе из Србије или из земаља које се уз Србију не налазе на листи сигурних земаља а у којима су до уласка у В. Британији боравили две недеље или кроз које су транзитирали, дужни су да буду у самоизолацији у трајању од две недеље.

ВЕНЕЦУЕЛА
Држављани Србије не могу да уђу у Венецуелу јер су границе затворене за улазак страних држављана.

ВИЈЕТНАМ
Држављани Србије не могу да уђу, нити транзитирају кроз Вијетнам.

ГАМБИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Гамбију. Међународни летови су суспендовани.

ГАНА
Држављани Србије могу да уђу у Гану. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Путници се, по доласку на међународни аеродром ,,Kotoka" у Акри, подвргавају поновном тестирању о свом трошку Цена теста износи 150 УСД. Деца до пет година старости се не тестирају. Резулатат теста се добија за 30 минута. Лица са симптомима корона вируса се упућују у одговарајућу здравствену установу. Лица у транзиту, која не напуштају аеродром, се не тестирају.

ГВАТЕМАЛА
Држављани Србије не могу да уђу у Гватемалу.
Гватемала је затворила све границе и забранила улазак странаца.

ГВАЈАНА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ГВИНЕЈА
Држављани Србије могу да уђу у земљу авио летом уз негативан тест, не старији од 3 дана. Наведено важи и за стране држављане.
Затворени су копнени и поморски гранични прелази. Изузетак представљају представници страних дипломатко-конзуларних представништава и радници хуманитарних мисија којима је, уз претходну нотификацију, дозвољен улазак на територију Гвинеју.

ГВИНЕЈА БИСАО
Држављани Србије не могу да уђу у Гвинеју Бисао.
Није могућ улазак страних држављана у Гвинеју Бисао. Затворени су сви гранични прелази и обустављен је међународни путнички саобраћај – ваздушни, копнени и поморски. Изузетак представљају представници страних дипломатко-конзуларних представништаваи радници хуманитарних мисија којима је, уз претходну нотификацију, дозвољен улазак на територију Гвинеје Бисао.

ГРЕНАДА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ГРУЗИЈА
Држављани Србије и страни држављани не могу да уђу у Грузију. Од забране уласка су изузети: супружник и малолетно дете држављанина Грузије, пословни путници са специјалном дозволом, држављани и лица са сталним боравком у Немачкој, Француској, Естонији, Летонији и Литванији које су ушле у Грузију директним летом из ових земаља.
Пословне посете Грузији су дозвољене, а о неопходној документацији је могуће информисати се на www.stopcov.ge. Лица која улазе у Грузију због пословних обавеза тестирају се приликом уласка на аеродрому или граничном прелазу о свом трошку. Такође, на свака 72 сата у наредних 8 дана поновља се тестирање или се подвргавају самоизолацији у трајању до 8 дана.
Страни држављани који су запослени у Грузији могу ући у земљу уколико њихов послодавац упути захтев Министарству спољних послова Грузије. Уколико су самозапослени у Грузији, за дозволу се могу пријавити преко сајта: registration.gov.ge/pub/form/7_protocol_for_arrivals_in_georgia/kcjcpx

ГРЧКА
Држављани Србије не могу ући у Грчку. Изузетак су држављани Србије који имају регулисан боравак у Грчкој или некој од земаља ЕУ или Шенгена, као и посебне категорије грађана – возачи камиона, студенти, сезонски радници у пољопривреди, лица која добију одобрење од Амбасаде Грчке у Београду и сл.
Држављани Србије који имају боравак у Грчкој могу ући на свим друмским прелазима, уз претходну пријаву (Passenger Locator Form - PLF) и презентовање кода који се добије преко ове пријаве (пријава се може пронаћи на сајту travel.gov.gr). Обавезан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата, на енглеском језику.
Држављани Србије који имају боравак у некој од земаља ЕУ или Шенгена могу ући у Грчку само на граничном прелазу Промахонас (између Грчке и Бугарске), уз обавезу поседовања негативног PCR теста, не старијег од 72 сата, на енглеском језику и уз претходну пријаву (Passenger Locator Form - PLF) и презентовање кода који се добије преко ове пријаве (пријава се може пронаћи на сајту travel.gov.gr).
За улазак у Грчку ваздушним путем обавезна је пријава (Passenger Locator Form - PLF) и презентовање кода који се добије преко ове пријаве. За путнике који долазе из Београда није потребно имати негативан PCR тест. Путници се тестирају на аеродрому по принципу случајног узорка (некада могу да буду тестирани сви путници у авиону). Путници који су тестирани обавезни су да буду у кућној изолацији 24 часа од тестирања. Уколико је резултат теста негативан, нема даљих рестрикција кретања, а уколико је позитиван, путник добија инструкцију за даље поступање (обично се ради о кућној изолацији у трајању од 14 дана или о упућивању у неку од установа). Изузетак су путници који долазе из Бугарске, Румуније, УАЕ, Малте, Шведске, Белгије, Шпаније, Албаније и Северне Македоније који морају имати негативан PCR тест, не старији од 72 сата.

ДАНСКА
Држављани Србије не могу да уђу у Данску осим лица која имају регулсисани боравак или оправдани разлог (радна виза, студентска виза, смртни случај, спајање са породицом и сл.). О оправданости разлога одлучује посебан огранак полиције задужен за сузбијање пандемије. Транзит је могућ искључиво уз одговарајући доказ (ваучер о летовању у другој земљи до које се долази кроз Данску, повратак кући). Додатне инфорамције се могу наћи на: https://politi.dk/en/entry

ДОМИНИКА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА
Држављани Србије могу да уђу у Доминиканску Републику. Неопходан је негативан тест.

ЕГИПАТ
Држављани Србије могу без ограничења да уђу у Египат или транзитирају. Од 1.септембра свим путницима који долазе у Египат потребан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Режим уласка са обавезним негативним тестом се примењује за туристичке дестинације попут Хургаде, Шарм ел Шеика, Табе, Марс Алама, Марсе Матрух и важи на читавој територији Египта.

ЕЛ САЛВАДОР
Држављани Србије не могу да уђу у Ел Салвадор.
Не дозвољава се улазак у земљу страним држављанима. Забрана не важи за држављане Ел Салвадора и дипломатско особље, уз меру самоизолације у трајању од 14 дана.

ЕКВАДОР
Држављани Србије, као и остали страни држављани, могу да уђу и транзитирају кроз Еквадор уз обавезан PCR тест, издат максимум десет дана пре уласка у земљу.

ЕСВАТИНИ
Држављани Србије не могу да уђу у Есватини осим лица са регулисаним боравком. Обавезан је карантин од 14 дана. Могућ је транзит из суседних држава али искључиво у случају организованог лета, односно напуштања земље (и региона), уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

ЕСТОНИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Естонију.
Дозвољава се улазак у Естонију лицима са регулисаним боравком или дугорочном визом, као и члановима њихових породица, која долазе из земаља чланица ЕУ, Шенген зоне, УК, Андоре, Монака, Сан Марина и Ватикана, као и држављанима десет трећих држава са листе ЕУ (Аустралија, Канада, Грузија, Јапан, Нови Зеланд, Руанда, Јужна Кореја, Тајланд, Тунис и Уругвај), под условом да не испољавају симптоме инфекције вирусом COVID-19. Самоизолација у трајању од 14 дана обавезна је за сва лица која испољавају симптоме инфекције, као и за сва лица која долазе из држава у којима је у претходних 14 дана регистровано више од 16 нових случајева инфекције на 100.000 становника (листа доступна на: https://vm.ee/en/information-countries-and-self-isolation-requirements-passengers).
Држављани страних земаља које нису горе наведене могу ући у Естонију ради запослења или студија, уз обавезан карантин од 14 дана и два теста – одмах по доласку и након 14 дана карантина. Тестирање је омогућено на аеродрому/у лукама свим лицима која долазе у Естонију (за естонске држављане бесплатно, за странце по цени од 67 евра).

ЕТИОПИЈА
Држављани Србије могу улазити у Етиопију. Потребан је негативан тест не старији од 120 сати. Обавезна је изолација од 14 дана.
Путницима у транзиту није потребан тест.

ЕРИТРЕЈА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ЗАМБИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Замбију. Обавезан је карантин у трајању од 14 дана у просторима које је одредила држава. Трошак у карантину иде на терет страног држављанина.

ЗИМБАБВЕ
Држављани Србије не могу да уђу у Зимбабве осим лица са регулисаним боравком. Обавезан је карантин од 21 дана. Могућ је транзит из суседних држава али искључиво у случају организованог лета, односно напуштања земље (и региона) као и превоза карга, уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

ИЗРАЕЛ
Држављанима Србије, као и свим страним држављанима, је забрањен улазак у Израел, осим у случајевима када имају регулисан боравак у земљи, уз претходну најаву преко Амбасаде Израела у Београду. Такође, у изузетним случајевима (нпр. ургентно лечење), може се од Министарства спољних послова Израела затражити дозвола за улазак у земљу. Лица која улазе у Израел и излазе из Израела (укључујући и израелске држављане) морају да попуне онлајн образац 24 сата пред лет. Обрасци се могу наћи на интернет презентацији Владе Израела.
Због специфичних услова, Израел није земља транзита за стране држављане.

ИНДИЈА
Држављани Србије у принципу не могу да уђу у земљу с обзиром да је Индија обуставила издавање виза свим страним држављанима. Нове визе се могу добити (у надлежним диплолатско-конзуларним представништвима Индије) искључиво у следећим посебним случајевима: пословни људи (односи се само на бизнис визе), стручњаци из области здравства који долазе у Индију да би обављали техничке послове у индијском здравственом сектору (на позив релевантних индијских институција), стручњаци из осталих области који раде за стране компаније које послују у Индији, инжењери и техничко особље који долазе ради инсталирања или сервисирања машина и опреме страног порекла (на позив индијских компанија). Уколико лице има пословну визу која још важи (издата пре пандемије), неопходно је да се изврши њена ревалидација у надлежном дипломатко-конзучларном представништву Индије (ово се не односи на електронске визе, са којима неће бити дозвољен улазак у Индију).

ИНДОНЕЗИЈА
Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају у Индонезију осим лица који имају сталну (KITAP) или привремену боравишну дозволу (KITAS). Негативан тест на корону је неопходан. Уколико се при уласку не поседује тест, организује се тестирање и резултат се чека у за то одређеним хотелима од стране индонежанских власти. Пре путовања, потребно је контактирати најближу амбасаду Индонезије.

ИРСКА
Држављани Србије могу да уђу и транзитирају кроз Ирску, под условом да имају валидну визу. Држављани Србије, као и сви остали путници, при уласку у Ирску имају обавезу да попуне формулар Passenger Locator Form. Обавезна је самоизолација у трајању од две недеље, односно недељу дана уколико се особа о свом трошку подвргне тестирању а резултат се покаже негативним.

ИРАК
Страним држављанима је забрањен улазак у Ирак. Изузетак су дипломате који морају да поседују посебну дозволу МСП.

ИРАН
Држављани Србије могу да уђу у земљу уколико поседују негативан PCR тест, не старији од 96 сати, на енглеском језику. Уколико негативан тест, услед дужине путовања, буде старији од 96 сати, на граници ће се подвргунти здравственом прегледу, и у случају да имају симптоме болести, поново ће се тестирати о свом трошку и до резултата теста ће боравити у карантину. Ако резултат поновљеног теста буде позитиван, боравиће у карантину 14 дана о свом трошку. Наведено важи и за стране држављане.

ИСЛАНД
Држављани Србије могу ући на Исланд. Постоји могућност избора – карантин од 14 дана или тестирање (потребна пререгистрација 72 сата пре доласка). Врше се два тестирања. Први тест се обавља по доласку на Исланд, на аеродрому у мобилним амбулантама, након чега путници морају да уђу у карантин у трајању од 5-6 дана према упутствима за кућни карантин или упутствима за карантин за посетиоце на Исланду (детаљнија упутства доступна на сајту www.covid.is ). Други тест обавља се у службама примарне здравствене заштите и могуће га је обавити у свим деловима земље. Обавеза карантина престаје по добијању негативног резултата другог теста. Накнада за тест износи 9000 ИСК (око 65 евра) у случају плаћања унапред приликом претходне регистрације; ако се накнада за тестирање плаћа на лицу места, цена теста износи 11.000 ИСК (око 80 евра).
Путници у транзиту који не напуштају терминал, нису дужни да буду подвргнути тестирању или карантину.

ИСТОЧНИ ТИМОР
Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају кроз Источни Тимор осим лица која су тамо рођена и имају боравак.

ИТАЛИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Италију.
Oд 22. септембра одобрава се улазак у Италију само у одређеним случајевима: пословних и здравствених разлога, школовања, хитног повратка у своје место становања/боравишта/пребивалишта, као и особама које су у потврђеној и сталној емотивној вези (иако не живе заједно) са држављанима Италије/ЕУ/Шенген зоне или са физичким лицима која имају законито пребивалиште (боравиште на дужи период) у Италији, уколико долазе на место пребивалишта/боравишта свог партнера. Приликом уласка неопходно је да се да на увид лична изјава (autodichiarazione), која се може наћи на сајту Министарства спољних послова Италије. За лица која улазе у Италију и даље је на снази мера обавезне кућне самоизолације у трајању од 14 дана.

ЈАМАЈКА
Држављани Србије могу да уђу на Јамајку. Пре путовања, неопходно је пријавити се на следећем сајту: visitjamaica.com

ЈАПАН
Држављанима Србије који су претходних 14 дана боравили у Србији или транзитирали кроз Србију није дозвољен улазак. Од наведеног су од 1. септембра изузета лица која имају регулисан боравак у Јапану, а која су напустила Јапан између 3. априла и 31. августа, под условом да поседују дозволу за поновни улазак (re-entry permit) и да за путовање добију посебну потврду у Амбасади Јапана у Београду. Том приликом, неопходно је презентовати потврду да је лице 72 сата пре лета било негативно на корона вирус и да пристане да по доласку у Јапан проведе 14 дана у самоизолацији без коришћења јавног превоза.
Свим страним држављанима који су претходних 14 дана боравили или транзитирали у земљама погођеним заразном болешћу COVID-19 није дозвољен улазак. На листи је 159 земаља, укључујући Србију. Од наведеног могу бити изузета само лица која имају регулисан боравак у Јапану, под посебним условима. Ове мере се не примењују у зависности од држављанства путника, већ у зависности од земље боравка или транзита. Под транзитом се подразумева и боравак на аеродрому, као и слетање авиона на аеродром, без обзира да ли је путник улазио или није улазио у државе са листе.

ЈЕМЕН
Држављани Србије не могу да уђу у земљу.

ЈЕРМЕНИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Јерменију ваздушним путем. Сва лица се подвргавају здравственој контроли на аеродрому и упућују у самоизолацију у трајању од 14 дана. Лица имају право да о свом трошку ураде PCR тест, и уколико резултат буде негативан, ослобађају се обавезе самоизолације. Забрана уласка страних држављана, укључујући држављане Србије, друмским путем је и даље на снази. Изузетак су лица која имају стални боравак у Јерменији, блиски чланови породице држављана Јерменије (супружници, деца, родитељи, брат и сестра) и дипломатско-конзуларни представници на служби у Јерменији и чланови њихових породица.

ЈОРДАН
Држављани Србије могу ући у Јордан. Неопходни су негативан PCR тест, не старији од пет дана, полиса међународног здравственог осигурања које покрива COVID-19 лечење, регистрација преко интернет странице
www.visitjordan.gov.jo, као и активирање мобилне апликације „Аман" на телефону. Додатни детаљи у вези са уласком у Јордан, у зависности од земље из које се долази, се могу наћи на наведеном сајту Владе Јордана.

ЈУЖНОАФРИЧКА РЕПУБЛИКА
Држављани Србије не могу да уђу у ЈАР. Издавање виза је суспендовано, осим за специфичне случајеве (регулисан боравак, лечење, експертска занимања, дипломате и сл). У случају уласка, обавезан је 14-дневни карантин. Може се транзитирати из суседних држава али искључиво у случају организованог репатриациног лета, односно напуштања земље (и региона), уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

ЈУЖНИ СУДАН
Држављани Србије могу да улазе у Јужни Судан ако поседују негативан тест.
Под истим условима улазе и други страни држављани.

КАБО ВЕРДЕ
Од 19. марта 2020. године, лицима која нису држављани Кабо Верде није дозвољен улазак у земљу, укључујући држављане Србије.

КАЗАХСТАН
Држављани Србије не могу да уђу у Казахстан, осим уз специјалне дозволе које издаје Амбасада Казахстана у Београду.
У Казахстан могу да уђу особља дипломатко-конзуларних представништава страних држава, чланови званичних делегација и међународних организација који путују у Казахстан на позив МИП Р.Казастан. Странцима се дозвољава улазак у Казахстан како би се подвргли лечењу уз пратећу медицинску документацију. Страним држављанима којима се дозволи улазак у Казахстан, није потребан негативан тест.

КАМБОЏА
Држављани Србије, као ни други страни држављани, не могу да уђу у Камбоџу. Улазак је могућ једино уз претходно прибављање визе за коју се захтев подноси у најближој Амбасади Камобџе. Поред визе, потребан је негативан тест, не старији од 72 сата, као и доказ о здравственом осигурању у висини од 50 хиљада УСД.

КАМЕРУН
Држављани Србије не могу да уђу у Камерун.

КАНАДА
Држављанима Србије није дозвољен улазак у Канаду, осим лицима која имају регулисан боравак, као и члановима њихове уже породице. Транзит је дозвољен уз поштовање визног режима, без изласка из транзитног простора. Такође, улазак је дозвољен дипломатама и члановима њихових породица. Обавезна мера самоизолације након уласка у Канаду, у трајању од 14 дана, односи се на све, без изузетка. Није потребан негативан тест.
На снази је забрана уласка у Канаду свим страним држављанима, осим лицима са регулисаним боравком, радницима на виталним пословима, страним студентима којима је издата студентска виза пре 18. марта 2020. године, а изузеци могу бити направљени у хитним случајевима (малолетник без пратње, смртни случај и др.).

КАТАР
Држављани Србије могу да уђу у Катар уз претходно добијену дозволу преко „Qatar Portal". По доласку, обавезно је тестирање на аеродому или у хотелу након чега следи једнонедељни хотелски карантин. Путници се, након недељу дана, још једном тестирају и, уколико је тест позитиван, лице се упућује у болничку изолацију.
Држављани Србије могу у Катар ући без карантина, ако путују преко Истанбула, али је неопходно да прибаве негативан тест у једној од овлашћених турских лабораторија, као и да проведу у Истанбулу минимално недељу дана. Лабораторије су Istanbul University of Health Science-Sultan Suleyman Legal Hospital, Jarrah Pasha Hospital, Pashak Sehir Cham and Sakura Hospital, Kartal Lotfi Kirdar Hospital.
Сви путници морају имати инсталирану апликацију „Ехтераз".
Транзит преко аеродрома Хамад је дозвољен.

КЕНИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Кенију уколико поседују негативан PCR тест, не старији од 96 сати, и немају симптоме COVID – 19 (телесна температура не сме бити изнад 37,5 степени целзијуса, сталан кашаљ, потешкоће у дисању и било који други симптом налик грипу).
Аеродром у Најробију је отворен за комерцијалне летове.

КИНА
Држављани Србије могу да уђу у Кину уколико поседују важећу кинеску боравишну дозволу (укључујући три врсте боравишних дозвола: радну боравишну дозволу, боравишну дозволу за приватне послове и породичну боравишну дозволу), при чему је неопходно да заједно са члановима својих породица бесплатно поднесу захтев за визу у Амбасади НР Кине у Београду.
Наведено се, поред Србије, односи и на следеће европске државе: Ирска, Албанија, Естонија, Аустрија, Бугарска, Северна Македонија, Белгија, Исланд, Босна и Херцеговина, Данска, Немачка, Француска, Финска, Холандија, Црна Гора, Чешка, Хрватска, Летонија, Литванија, Луксембург, Румунија, Малта, Норвешка, Португал, Шведска, Швајцарска, Словенија, Словачка, Шпанија, Грчка, Мађарска, Италија и Велика Британија. Страни држављани подносе захтев за визу у амбасадама и конзулатима НР Кине у својим земљама.
Хонг Конг: Држављанима Србије није дозвољен улазак у Хонг Конг. Транзитирање преко територије Хонг Конга дозвољено је само за оне који путују са територије матице Кине, Макао-а или Тајвана.
Макао: Држављанима Србије није дозвољен улазак у Макао. Транзитирање преко територије Макао такође није могуће.
Тајван: Држављанима Србије дозвољен је улазак на Тајван у свим другим случајевима осим из разлога туризма и посета, под условом да поднесу захтеве за добијање улазне дозволе код надлежних институција у иностранству. На уласку у Тајван потребно је поседовати негативан тест на енглеском језику не старији од 72 сата и обезбедити обавезну самоизолацију у трајању од 14 дана. Изузети од ових мера су дипломате, бизнисмени и привредници, мигрантски радници, студенти и лица са посебним дозволама.

КИПАР
Oд 24. септембра држављани Србије могу да уђу на територију Кипра уколико поседују негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Одређене категорије лица тест могу да ураде по доласку на Кипар (о сопственом трошку): кипарски држављани, њихови супружници из других земаља и њихова малолетна деца; лица која имају регулисан боравак на Кипру; лица која имају специјалну дозволу за улазак од стране Владе Кипара; лица која долазе из државе у којој није могуће да се уради тестирање на корона вирус.
Сви путници морају да поседују кипарску пропусницу за лет (CyprusFlightPass) како би им било дозвољено укрцавање. Сва неопходна документа могу да се нађу и попуне електронски највише 24 сата пре лета на https://www.cyprusflightpass.gov.cy
Казна за непоседовање Flight Pass-а износи 300 евра.

КИРГИЗИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Киргизију, осим лица која имају одобрење за стални боравак или на основу претходно прибављеног одобрења надлежних органа Киргизије у случајевима постојања брачних или родбинских веза. Није потребан негативан тест, али је обавезан 14-то дневни карантин. Тестирање обавезно само у случајевима постојања симптома болести.

КОЛУМБИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Колумбију. Суспендовани су сви међународни летови.

КОМОРИ
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

КОНГО
Држављани Србије могу уз важећу визу без ограничења да уђу или транзитирају у Р. Конго. Није потребно тестирање. У случају симптома болести треба се обратити најближој медицинској установи.
Дозвољава се улазак свим страним држављанима који имају важећу визу или стални боравак да уђу у Р. Конго.

КОНГО, ДР
Држављани Србије могу уз важећу визу без ограничења да уђу или транзитирају у ДР Конго. Није потребно тестирање. У случају симптома болести треба се обратити најближој медицинској установи.
Дозвољава се улазак свим страним држављанима који имају важећу визу или стални боравак да уђу у ДР Конго.

КОРЕЈА, Република
Држављанима Србије је од 13. априла потребна виза за улаз у Р. Кореју. Обавезан је карантин од 14 дана. За држављане Србије који транзитирају преко аеродрома у Р. Кореји није потребна виза, нити тест.
Приликом уласка у Р. Кореју за све стране држављане обавезан је карантин од 14 дана у установама које је одредила корејска влада, о трошку путника. Од 11. маја се врши обавезно тестирање путника у карантину.

КОРЕЈА, ДНР
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

КОСТАРИКА
Држављани Србије не могу да уђу у Костарику, осим лица која су напустила Костарику пре 25. маја 2020. а имају регулисан боравак. Обавезна је изолација у трајању од 14 дана.
Наведено важи за све стране држављане.

КОТ Д'ИВОАР
Држављани Србије могу да уђу у Кот Д'Ивоар. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од пет дана. По слетању на аеродром сви путници се подвргавају тесирању. Тест се плаћа око 75 евра. Путници који немају тест упућују се у изолацију у трајању од 14 дана о трошку авио компаније.

КУБА
Држављани Србије не могу да уђу на Кубу осим лица која имају стални боравак. Обавезан је кућни карантин од 14 дана, као и тест који се ради дванаестог дана.

КУВАЈТ
Држављани Србије не могу да уђу у Кувајт, осим лица која претходно проведу 14 дана у некој од земаља из којих није забрањен долазак. Забрањен је улазак из следећих земаља: Јерменија, Бангладеш, Бразил, Босна и Херцеговина, Чиле, Кина, Колумбија, Доминиканска Република, Египат, Хонг Конг, Индија, Индонезија, Иран, Ирак, Италија, Либан, Мексико, Молдавија, Црна Гора, Непал, Северна Македонија, Панама, Пакистан, Перу, Филипини, Србија, Сингапур, Шпанија, Шри Ланка и Сирија. За лица која могу да уђу у Кувајт неопходан је негативан тест, не старији од 72 сата. Такође, неопходно је да лица, која буду изабрана у 10% путника за поновно тестирање, прихвате да буду тестирани о свом трошку, као и да прихвате да ће сносити трошкове евентуалног лечења у Кувајту.

ЛАОС
Држављани Србије не могу да уђу у Лаос.
Међународни гранични прелази су затворени за улазак странаца из земаља у којима влада COVID-19 пандемија, што се, односи и на држављане Србије. Издавање свих врста виза, осим за дипломате, представнике УН, експерте, инвеститоре и бизнисмене је суспендовано. За њихов улазак у Лаос неопходна је потврда о негативном тесту, не старији од 72 сата. Након уласка у Лаос, обавезан је боравак у „самоизолацији" у хотелу или одређеном „карантин центру" у трајању од 14 дана (за дипломате и представнике УН, 14 дана у „кућном карантину").

ЛЕСОТО
Држављани Србије не могу да уђу у Лесото осим лица са регулисаним боравком. Обавезан је карантин од 14 дана. Могућ је транзит из суседних држава али искључиво у случају организованог лета, односно напуштања земље (и региона), уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

ЛЕТОНИЈА
Држављани Србије, као и сва лица која долазе из Србије или транзитирају кроз Србију, у обавези су на самоизолацију у трајању од 14 дана по уласку у Летонију.
Не дозвољава се улазак страним држављанима који су претходних 14 дана боравили или транзитирали у земљама погођеним заразном болешћу COVID-19, у којима је број оболелих 25, или већи, на 100.000 становника.

ЛИБАН
Држављани Србије могу ући у Либан. Неопходни су негативан PCR тест, не старији од 96 сати, полиса међународног здравственог осигурања које покрива COVID-19 лечење, као и регистрација на страници
https://survey123.arcgis.com/share/988ba32e1b634902ba3b14c3e4f1614d пре полетања за Либан. По доласку у Либан, сваки путник одлучује да ли ће у року од 72 сата да уради нови PCR тест или ће прихватити да буде у кућном или хотелском карантину 10 дана.
Путници из Сирије, Турске и афричких земаља доласком на аеродром се подвргавају PCR тесту и проводе у кућном карантину 48 сати до добијања резултата.

ЛИБЕРИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Либерију. Пожељно је имати негативан PCR тест, не старији од од 72 сата. Лица која допутују без теста подвргавају се тзв. брзом тесту на аеродрому. Уколико је резултат теста негативан, омогућава се улазак у земљу. Лица са позитивним резултатом теста се прегледају и упућују у карантин који траје мимимум 14 дана у оквиру установе коју одређује државна здравствена институција.

ЛИБИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ЛУКСЕМБУРГ
Држављани Србије могу да уђу у земљу искључиво уколико имају регулисан дугорочни боравак у Луксембургу. Изузеци се односе на здравствене раднике, граничне раднике, истраживаче, лица која се баве негом старијих лица, лица запослена у сектору саобраћаја, лица која путују из хитних и оправданих породичних разлога, лица која путују за потребе студија и висококвалификоване раднике ако је њихово запошљавање економски неопходно и њихов рад се не може одложити или обављати из иностранства. Такође, од ограничења је изузет и краћи боравак држављана трећих земаља који су чланови породице резидената у Луксембургу – супружници или регистровани партнери и деца млађа од 18 година. Ове особе треба да поднесу захтев Одељењу за пасоше, визе и законодавство, како би добили одговарајући сертификат за путовање. Захтев се подноси путем електронске поште на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .
Сва лица старија од 11 година која желе да путују авионом до Луксембурга морају приликом укрцавања поседовати негативан PCR тест, урађен мање од 48 сати пре лета.
Транзит је дозвољен и није потребно поседовање негативног PCR теста.

ЛИТВАНИЈА
Држављани Србије не могу да уђу и бораве на територију Литваније, осим лица која имају регулисан боравак. Транзит преко територије Литваније је дозвољен држављанима Србије који поседују регулисан боравак у некој од земаља ЕУ, Швајцарске Конфедерације и Уједињеног Краљевства.
Улазак држављана трећих земаља у Литванију зависи од броја оболелих на 100 хиљада становника. Улазак странаца који долазе из земаља где је више од 25 заражених на 100 хиљада становника је ограничен на изузетне случајеве и ове особе су по уласку на територију Литваније у обавези да буду у изолацији 14 дана. Србија се налази на листи 58 земаља којима је тренутно ограничен слободан улазак у Литванију.

ЛИХТЕНШТАЈН
Држављани Србије не могу да уђу у Лихтенштајн, осим лица која имају регулисан боравак. Од 20. августа не постоји обавеза десетодневног карантина за држављане Србије са регулисаним боравком у Лихтенштајну.
Транзит држављана Србије кроз Лихтенштајн је дозвољен само уколико поседују доказ о намери и могућности уласка у другу земљу.
Држављани Србије који бораве у некој од шенгенских земаља могу да уђу у Лихтенштајн.
Неопходно је претходно проверити да ли се земља или подручје из које се долази налази на списку земаља и региона са повећаним степеном заразе од корона вируса, односно да ли због тога постоји ограничење у погледу уласка у Лихтенштајн.

МАДАГАСКАР
Држављани не могу улазити на Мадагаскар. Иста забрана, у условима затворених аеродрома и лука, важи за све стране држављане.

MAЂАРСКА
Држављани Србије не могу уђу у Мађарску од 1.септембра уколико је разлог путовања туристички. Улазак у Мађарску у приватне сврхе је могућ само на основу добијене сагласности од мађарске полиције. Захтев се подноси преко сајта www.police.hu, на мађарском или енглеском језику. Уз молбу се прилажу докази о разлозима путовања (лечење, школовање, пословне активности, позиви на суђење, породични догађаји, учешће на спортским, културним и верским догађајима од посебног значаја и др). Лицу које добије сагласност за улазак у Мађарску биће одређен обавезан карантин у трајању од 14 дана. За време карантина могуће је тестирање о свом трошку. У случају два негативна теста, урађена од стране мађарских здравствених органа у року од 5 дана са размаком од најмање 48 сати, моћи ће да се напусти карантин.
Држављани Србије могу да транзитирају кроз Мађарску под одређеним условима (утврђена маршрута, заустављање на предвиђеним местима, земља се мора напустити у року од 24 сата) и уколико пруже чврсти докази о испуњености услова за улазак у суседну земљу према којој напуштају територију Мађарске.
Држављани Србије који раде у пограничној зони улазе у Мађарску без ограничења (поседовања негативног теста на COVID-19). Они могу да бораве у Мађарској у дубини до 30 км од границе, најдуже до 24 сата.
Наведене мере се не примењују на лица која прелазе границу Мађарске у теретном саобраћају, као и она који приликом уласка у Мађарску докажу да су 6 месеци пре пријаве за прелазак границе излечили се од болести изазване вирусом COVID-19.

МАЛАВИ
Држављани Србије не могу да уђу у Малави осим лица са регулисаним боравком. Обавезан је карантин од 14 дана. Могућ је транзит из суседних држава али искључиво у случају организованог лета, односно напуштања земље (и региона), уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

МАЛИ
Држављани Србије не могу да уђу у Мали.
Није могућ улазак страних држављана у Мали. Затворени су сви гранични прелази и обустављен је међународни путнички саобраћај – ваздушни и копнени. Изузетак представљају представници страних дипломатко-конзуларних представништава и радници хуманитарних мисија којима је, уз претходну нотификацију, дозвољен улазак на територију Малија.

МАЛДИВИ
Држављани Србије, као и остали страни држављани, могу да уђу на Малдиве. Од 10. септембра је неопходно да страни држављани поседују негативан PCR тест, не старији од 72 сата.

МАЛЕЗИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Малезију осим уколико имају боравак у овој земљи. Обавезан је карантин од 14 дана. Пре пута, потребно је контактирати најближу Амбасаду Малезије

МАЛТА
Држављани Србије не могу да уђу на Малту. Изузетак су лица која су претходних 14 дана боравили у једној од „земаља зелене листе" („зелена листа" се може наћи на https://www.visitmalta.com/en/reopening-airport ). У том случају не постоји обавеза карантина или негативног теста (препоручује се да лица имају негативан тест). За лица која долазе из „земаља Amber листе" („Amber листа" се може наћи на https://www.visitmalta.com/en/reopening-airport ), је обавезан негативни PCR тест, не старији од 72 сата.

МАРОКО
Држављани Србије не могу да уђу у земљу осим лица која имају регулисан боравак. Неопходан је негативни тест (PCR тест и тест крви) на вирус короне, не старији од 48 сати пре времена поласка у Мароко. Обавезно је ношење заштитиних маски. Улазак у Мароко је могућ само летовима мароканских националних компанија Royal Air Maroc и Air Arabia, или бродским линијнама Sete (Француска) – Tanger и Gene (Ђенова) - Tanger.
Исти услови важе и за држављане осталих земаља.
На снази је мера забране кретања (унутрашњег саобраћаја) ка и из градова – Танжер, Тетуан, Фес, Мекнес, Казабланка, Берешид, Сетат и Маракеш.

МАУРИТАНИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Мауританију. Неопходан је негативни PCR тест, не старији од 72 сатa.

МАУРИЦИЈУС
Држављани Србије не могу да уђу у Маурицијус осим лица са регулисаним боравком. Обавезан је карантин од 14 дана. Границе Маурицијуса су затворене а комерцијални летови обустављени.

МЕКСИКО
Држављани Србије могу, уз поседовање одговарајуће визе, без посебних ограничења да уђу у Мексико. Mексико није усвојио ограничења уласка странаца у земљу, али се предузимају одговарајуће мере уколико особе испољавају симптоме на корона вирус.

МЈАНМАР
За држављане Србије, као и за држављане свих других земаља, не постоји могућност уласка у Мјанмар, имајући у виду да су гранични прелази затворени и да су суспендовани сви међународни комерцијални авио-летови. За странце који долазе „хуманитарним" и „специјалним" летовима у Мјанмар, потребна је одговарајућа виза и потврда о негативном тесту, не старијем од 72 сата, као и потврда о проведених седам дана у „кућном карантину" у земљи из које се долази. Након уласка у Мјанмар, обавезан је боравак у „хотелском карантину" у трајању од 7 дана, укључујући додатних 7 дана боравка у „кућном карантину" (за дипломате и представнике УН, који живе у апартманима, 7 дана у „хотелском карантину" одређеном од стране Министарства здравља и спорта, односно 7 дана у „кућном карантину", уколико живе у „засебним кућама", укључујући додатних 7 дана у „кућном карантину"), након чега се врши тест на COVID-19.

МОЗАМБИК
Држављани Србије не могу да уђу у Мозабик осим лица са регулисаним боравком. Обавезан је карантин од 14 дана. Могућ је транзит из суседних држава али искључиво у случају организованог лета, односно напуштања земље (и региона) као и превоза карга, уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

МОЛДАВИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Молдавију.
Уколико држављани Србије на територију Молдавије улазе или транзитирају из земaља које се налазе у „црвеној зони" (Румунија, Украјина, итд), обавезан је карантин у трајању од 14 дана. Транзит кроз Молдавију је могућ, уз претходну најаву од стране Амбасаде.

МОНАКО
Држављанима Србије није дозвољен улазак у Монако, осим уколико имају регулисан боравак. За путнике који долазе из Србије обавезан је негативан PCR тест не старији од 72 сата (осим за децу млађу од 11 година).
Не дозвољава се улазак страним држављанима који су у претходних 14 дана боравили у Србији или у некој од земаља погођених заразном болешћу COVID 19 (све земље осим Алжира, Аустралије, Канаде, Грузије, Јапана, Марока, Новог Зеланда, Руанде, Јужне Кореје, Тајланда, Туниса и Уругваја). Ово се не односи на путнике који имају регулисан боравак у Монаку, хитне случајеве и путовања хуманитарног карактера. За путнике који долазе из Србије и следећих петнаест земаља (Алжир, Бахреин, Бразил, Индија, Израел, Јужноафричка Република, Кувајт, Катар, Мадагаскар, Оман, Панама, Перу, САД, Турска и УАЕ) је обавезан негативан PCR тест, не старији од 72 сата.

МОНГОЛИЈА
Држављанима Србије није дозвољен улазак ни транзитирање преко Монголије.

НАМИБИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Намибију осим лица са регулисаним боравком. Неопходан је негативан тест, не старији од 72 сата. Могућ је транзит из суседних држава али искључиво у случају организованог репатриациног лета, односно напуштања земље (и региона) уз презентовање негативног теста, не старијег од 72 сата.

НАУРУ
Свим страним држављанима, укључујући и држављане Србије, који су транзитирали преко или боравили у Кини, Хонг Конгу, Макау, Јужној Кореји, Италији и Ирану у последњих 21 дан пре намераваног доласка на Науру (осим када лице прође медицинску проверу, обавезан карантин у трајању од 14 дана пре доласка на Науру и добије одобрење здравственог департмана), до даљњег је забрањен улазак у земљу. Сви путници су у обавези да попуне здравствену декларацију при доласку и подвргну се здравственом прегледу.

НЕМАЧКА
Држављани Србије не могу путовати у Немачку осим лица која имају боравишну дозволу или националну Д визу СР Немачке. Лица која имају боравишну дозволу у другим државама чланицама ЕУ, Великој Британији, Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој или Швајцарској могу ући у Немачку само уколико се враћају у место сталног боравка.
Обавезан је карантин. Постоји могућност тестирања и уколико је тест негативан, престаје обавеза карантина. Уколико се приликом уласка у Немачку поседује негативан тест не старији од 48 сати, не постоји обавеза карантина. Тест мора бити урађен у једној од референтних лабораторија у Србији. Од 9. августа 2020. године постоји обавеза тестирања за немачке држaвљане и странце са сталним боравком у СРН који се враћају са одмора из тзв. "ризичних земаља". Листу ових земаља објављује институт Роберт Кох (www.rki.de). Тестирања се врше на одређеним аеродромима, железничким станицама и деоницама ауто-путева и бесплатна су, односно њихове трошкове сноси здравствено осигурање тестиране особе.
Транзит је могућ, уколико држављани Србије имају право уласка у земљу у коју путују и поседују доказ о сврси и крајњој дестинацији путовања. Транзит мора бити обављен најкраћим могућим путем и без непотребног задржавања.
Држављани Србије који поседују немачку националну визу могу да уђу у Немачку ако су брачни партнери и малолетна деца особе која живи у Немачкој, стручна радна снага и високо квалификовани стручњаци, чије је присуство неодложно и неопходно из економских разлога (потребан доказ), медицински стручњаци, медицинско и геронтолошко особље са нострификованим или делимично признатим дипломама, студенти са потврдом о упису и потврдом високошколске установе да је присуство настави неопходно и да студирање на даљину није могуће.
Држављани Србије могу путовати у Немачку без визе и након претходног одобрења Савезне полиције Немачке у следећим случајевима: неодложна пословна путовања, хитни медицински случајеви уз прилагање лекарског уверења о хитности и неопходности медицинског третмана без чега би дошло до погоршања стања или последица по живот и здравље. Приликом преласка границе, нужни медицински разлози морају бити поткрепљени одговарајућим доказима.
Хитна пословна путовања могу бити реализована ако се приложи доказ о веродостојности и оправданости путовања, а то је потврда-изјава немачког послодавца или пословног партнера у Немачкој да је улазак и у условима пандемије апсолутно неопходан. Потврду треба да испуни и својеручно потпише искључиво немачки пословни партнер или послодавац у Немачкој, а разлози за пословни пут треба да се образложе и документују и да се односе само на конкретно пословно путовање. Потврда се може преузети са линка: https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/downloads/DE/veroeffentlichungen/nachrichten/2020/erklaerung-unbedingte-erforderlichkeit-geschaeftsreise.pdf?__blob=publicationFile&v=2 Путник предочава потврду граничној контроли у Немачкој са копијама осталих докумената којима се доказује оправданост пута: позивно писмо, потврда о учешћу на нпр. сајму или конференцији, резервација хотела, повратна карта, PCR тест и др.
Држављани Србије који су чланови уже породице немачких држављана, држављана ЕУ или странаца са регулисаним правом боравка у Немачкој (супружници, регистровани животни партнери, малолетна деца или родитељи малолетне деце), могу у сврху породичне посете путовати у Немачку уз прилагање докумената којима доказују припадност ужој породици.(извод из матичне књиге рођених или венчаних на међународном обрасцу).
Лица која су у невенчаном односу са држављанином Немачке или држављанином једне од држава чланица ЕУ могу ући у Немачку краткорочно из хитног личног разлога (нпр. венчање, тешка болест или сахрана блиског сродника партнера).
Посета парова, који су тренутно раздвојени а при чему један од партнера, држављанин/држављанка треће земље, жели да посети свог партнера у Немачкој, је могућа уз пружање следећих доказа на граничном прелазу:
- позивно писмо партнера који живи у Немачкој уз копију његових/њених личних докумената,
- заједничку изјаву оба партнера о вези са контакт подацима оба партнера, (https://www.bundespolizei.de/Web/DE/04Aktuelles/01Meldungen/2020/03/200317_faq_down2.pdf?__blob=publicationFile&v=1
- друге доказе о претходним личним сусретима у адекватној форми, пре свега печати у пасошу, путна документација/авионске карте или заједничка пријава боравка изван Немачке; као алтернатива наведеним доказима могуће је приложити и додатну документацију у виду фотографија, историје контакта на друштвеним мрежама, писма или мејлове.
Коначну процену и одлуку о уласку у Немачку доноси поступајући службеник граничне полиције.
Свака немачка покрајина има право да мења и доноси посебна правила о заштити од ширења епидемије.

НИГЕР
Држављани Србије могу да уђу у Нигер. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Уколико путник не поседује тест, подвргава се здравственом прегледу и тестирању о свом трошку.

НИГЕРИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Нигерију. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Најмање 96 сати пре путовања потребно је пријавити се електронски преко следећег линка: https://nitp.ncdc.gov.ng/onboarding/homepage. Путници по доласку пролазе кроз медицинску контролу. Обавезна је самоизолација од седам дана. Седмог дана лице је дужно да се јави у изабрану лабораторију ради поновног тестирања. Резулатат се добија у року од 24 до 48 сати. По добијању негативног теста, лице може да напусти самоизолацију. Лица са позитивним резултатом се смештају у одговарајућу здравствену установу. За лица која се не придржавају мера предвиђено је одузимање путне исправе и забрана путовања до шест месеци.

НИКАРАГВА
Држављани Србије могу да уђу у Никарагву. Неопходан је негативан тест уколико је особа посетила неку од земаља која је значајно погођена корона вирусом. Aеродроми су затворени, изузев за хуманитарне летове.

НОВИ ЗЕЛАНД
Држављани Србије не могу да уђу у земљу, осим оних лица која имају одобрен стални боравак и чланова њихове уже породице. Могућност уласка постоји ако су у питању хуманитарни или довољно убедљиви разлози, уз претходно прибављање дозволе од стране надлежних органа. Обавезан је карантин од 14 дана. Сва лица се по доласку у земљу тестирају на COVID-19. Транзит је дозвољен уз поседовање транзитне визе (уз обавезу да време проведено у транзиту буде максимално 24 сатa). Транзит је дозвољен само преко аеродрома у Окланду.
Улазак на Нови Зеланд дозвољен је само држављанима Новог Зеланда, лицима која имају одобрен стални боравак и члановима њихових ужих породица, као и држављанима Аустралије који обично пребивају на Новом Зеланду.

НОРВЕШКА
Држављани Р. Србије могу ући у Норвешку ако имају регулисан боравак у земљи или норвешко држављанство. Карантин је обавезан (10 дана).
Од 15. јула у Норвешку могу ући држављани ван ЕУ/ЕЕА земаља, ако долазе у посету супружницима или регистрованим партнерима, партнерима са којима имају децу или живе заједно више од две године, деци или пасторцима млађим од 21 године, родитељима, као и супружницима родитеља (очух, маћеха), емотивном партнеру са којим су у вези најмање девет месеци и са којим су се бар једном физички срели. Мора се документовати породични, односно емотивни однос.
Могућ је међународни транзит, уз валидну карту за даљи пут.

ОМАН
Држављани Србије могу без ограничења да уђу или транзитирају у Султанат Оман без поседовања корона тестова. Мере санитарне предострожности се обављају приликом слетања, мери телесна температура путника и евентуално се упућују у карантин они путници са симптомима болести.
Султанат Оман нема листу земаља са забраном за улазак страних држављана.

ПАЛАУ
Држављани Србије могу без ограничења да уђу или транзитирају. Неопходно је да приликом уласка попуне формулар о здравственом стању и да буду подвргнути здравственом прегледу. Забрањен је улазак за оне држављане Србије који су претходних 14 дана боравили или транзитирали у НР Кини (укључујући Хонг Конг и Макао) или су боравили на путничким крузерима који су пристајали у луке земаља које су погођене болешћу COVID-19.
Наведено се односи на све стране држављане.

ПАЛЕСТИНА
Држављани Србије не могу да уђу нити да транзитирају преко територије Палестине.

ПАКИСТАН
Држављанима Србије је дозвољен улазак у Пакистан. На аеродрому се контролише температура. За лица која покажу симптоме медицинско особље на аеродрому одлучује да ли ће захтевати тест на корону. У случају позитивног теста, обавезна је мера изолације у болничким или уличним условима.

ПАНАМА
Држављани Србије могу да уђу у Панаму ако имају регулисан боравак. Обавезан је карантин од 14 дана.
Улазак страниx држављана у Панаму је ограничен. Дозвољен је само лицима са регулисаним боравком уз обавезан карантин у трајању од 14 дана.

ПАПУА НОВА ГВИНЕЈА
Свим страним држављанима, укључујући и држављане Србије, до даљњег је забрањен улазак у Папуа Нову Гвинеју. Изузетак су лица са специјалним одобрењем надлежних органа. Обавезан је негативан PCR тест, не старији од седам дана.

ПАРАГВАЈ
Држављани Србије не могу ући у земљу осим ако су лица која имају регулисани боравак, носиоци дипломатских и службених виза издатих од стране Министарства спољних послова Парагваја и у изузетним случајевима које одобрава Координационо тело Владе.
Држављани Парагваја, као и страни држављани, који могу ући у земљу подлежу одговарајућим санитарним процедурама (обавезан карантин од 14 дана).

ПЕРУ
Држављани Србије не могу ући у земљу осим ако су лица која имају регулисани боравак, носиоци дипломатских и службених виза издатих од стране Министарства спољних послова Перуа и у изузетним случајевима које одобрава Координационо тело Владе.
Држављани Перуа, као и страни држављани, који могу ући у земљу подлежу одговарајућим санитарним процедурама (обавезан карантин од 14 дана).

ПОЉСКА
Држављани Србије не могу да уђу и бораве на територију Пољске, осим лица која имају регулисан боравак. Транзит преко територије Пољске је дозвољен само држављанима Србије који поседују регулисан боравак у некој од земаља ЕУ а у циљу повратка у место свог пребивалишта. Није потребан тест.
Дозвољен је улазак држављанима земаља ЕУ, ЕФТА и Швајцарске Конфедерације, као и транзит држављанима трећих земаља који имају регулисан боравак у овим земљама. Такође, дозвољен је и улазак држављанима Црне Горе, Грузије, Јапана, Канаде, Албаније и Р. Кореје.

ПОРТУГАЛИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Португалију, осим лица која имају регулисан боравак. Када су у питању нужна (нетуристичка) путовања, улазак је дозвољен и лицима по друга два основа 1) уколико имају регулисан боравак у некој од држава чланици ЕУ 2) у случају професионалних разлога, ради студирања, спајања породице, из здравствених и хуманитарних разлога – све наведено на бази реципроцитета. За све путнике који у Португалију долазе из САД и земаља португалског говорног подручја обавезан је негативан тест, не старији од 72 сата.

РУАНДА
Држављани Србије могу да уђу у Руанду. Држављани Србије, као и сви путници, укључујући и оне који су у транзиту, у обавeзи су да поседују негативан PCR тест, не старији од 72 сата. По уласку у Руанду, путници се додатно тестирају а резултати PCR теста добијају се у року од 24 сата. До тренутка добијања резултата теста, путници се смештају у хотеле који су намењени за ту сврху и то о свом трошку.

РУМУНИЈА
Држављанима Србије није дозвољен улазак, осим лицима која имају регулисан боравак. Транзит је могућ, без претходне најаве од стране Амбасаде.
Улазак странаца и лица без држављанства на територију Румуније je забрањен. Изузетак представљају: чланови породица румунских држављана, чланови породица држављана других држава чланица ЕУ, Европског економског простора и Швајцарске конфедерације, са пребивалиштем у Румунији, лица која поседују визу за дуготрајни боравак, дозволу боравка или документ еквивалентан боравишној дозволи, студенти, прекогранични радници, сезонски пољопривредни радници, поморско и речно навигационо особље које поседује одговарајуће међународне исправе, представници страних фирми који приликом уласка на територију Румуније приложе доказе о пословној сарадњи са привредним субјектима у Румунији, висококвалификовани радници чије је ангажовање неопходно за економију Румуније, који приликом уласка у земљу приложе уговоре са румунским привредним субјектима, филмски радници и чланови међународних спортских делагација.

РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у Руску Федерацију, осим лица која имају одобрење за стални боравак (''вид на жительство''). Такође, улазак се дозвољава возачима транспортних возила у међународној шпедицији, лицима која имају претходно прибављено одобрење руских надлежних органа у случајевима постојања брачних и породичних веза, хуманитарних и других разлога. За улазак је неопходан негативан тест, не старији од 72 сата, на руском или енглеском језику.

САМОА
Свим страним држављанима, укључујући и држављане Србије, до даљњег је забрањен улазак у земљу.

САН МАРИНО
Држављани Србије могу без ограничења да уђу и транзитирају.

САО ТОМЕ И ПРИНЦИПЕ
Држављани Србије могу да уђу у земљу уз негативан тест, не старији од 72 сата.

САД
Држављани Србије могу да уђу у САД.
У САД не могу да уђу лица која су током претходних 14 дана боравили у НР Кини (осим Хонг Конга и Макао), Ирану, 26 земаља Шенген зоне, В. Британији и Бразилу. Под боравком се сматра и транзитирање кроз међународну зону. Изузетак су држављани САД и лица која имају стални боравак у САД, стране дипломате (визе А, G), чланови породица грађана САД (супруге, неожењена/неудата деца млађа од 21 године, родитељи, неудата/неожењена браћа и сестре млађи од 21 годину, посаде авиона и бродова (визе C, D, C1/D). Имајући у виду да савезне државе имају право доношења сопствених прописа, углавном су све државе релаксирале забране уласка тј. обавезе карантина или негативног теста.
Лица која путују у Порторико морају да имају негативан тест, не старији од 72 сата. Уколико се исти не поседује, тест може бити урађен по доласку, с тим што лице у том случају има обавезу карантина до пријема резултата теста. Уколико тест буде позитиван, карантин се продужава или се лице упућује у здравствену установу уколико има теже симптоме.
За улазак на Virgin Islands није потребан тест. Уколико се по доласку утврде симптоми одређује се карантин од 14 дана или се лице упућује у здравствену установу уколико има теже симптоме.

САУДИЈСКА АРАБИЈА
Држављани Србије могу да уђу у Саудијску Арабију.
За улазак страних држављана је неопходна боравишна дозвола (iqama) са важећом визом или нека од следећих виза: пословна, радна или за посету (business, work or visit visa). Обавезан је негативан PCR тест, не старији од 48 сати од лабораторије акредитоване од стране Министарства здравља Саудијске Арабије. Потребно је контактирати дипломатско-конзуларно представништво Саудијске Арабије за листу лабораторија.

СВЕТА ЛУЦИЈА
Држављанима Србије је дозвољен улазак у земљу уколико поседују негативан PCR тест, не старији од седам дана и попуне формулар који се може наћи на https://www.stlucia.org/en/covid-19/pre-arrival-form-for-visitors/

СЕНЕГАЛ
Држављани Србије могу да уђу у Сенегал, уз одобрену визу, при чему је неопходно да поседују негативни тест (PCR тест и тест крви), не старији од 72 сата. Наведено важи и за путнике који проводе дуже од 24 часа у транзиту. Путници у авиону потписују изјаву да немају симптоме вируса и да нису били у контакту са зараженим лицима. Постоји и могућност да се због хитности путовања путник изузме од обавезе претходног тестирања (PCR тест и тест крви), али то мора да се наведе у изјави коју авио компанија доставља надлежним властима на аеродромима у Сенегалу. У том случају, тестирање се врши аеродрому о трошку путника.
Улазак је могућ искључиво летовима авио компанија Air Senegal и Royal Air Maroc.

СЕНТ ВИНСЕНТ И ГРЕНАДИНИ
Држављани Србије могу да уђу у Сент Винсент и Гренадине уз обавезу да пре пута попуне и поднесу формулар који се може наћи на http://health.gov.vc/health/index.php/covid-19-protocols-documents?fbclid=IwAR17F8szBN_xBI0-rwiJpE7qKD0YX-1LxoFAqlpmaLgeMzSlE_EfCGKQfwk. Путници који имају негативан PCR тест, не старији од 48 сати или негативан тест на антитела, не старији од 5 дана, не морају ићи у карантин. Путници без теста, мораће да исти ураде по доласку и проведу 24 часа у карантину до добијања резултата.

СЕНТ КИТС И НЕВИС
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
Држављанима Србије је потребан негативан PCR тест, не старији од 72 сата, за улазак у Северну Македонију, као и држављанима Србије који имају регулисани боравак или долазе на заказано лечење. Приликом уласка, путници попуњавају изјаву са личним подацима, подацима о месту и трајању боравка у Северној Македонији. Деца изнад 10 година старости су у обавези да поседују медицинску потврду са негативним резултатом PCR теста, не старијим од 72 сата.
Држављани Србије који поседују двојно држављанство, уколико имају адресу пребивалишта у Северној Македонији (сагласно евиденцијама којима располаже МУП РСМ или су носиоци македонске личне карте), није потребно да поседују негативан тест.
Транзит кроз Северну Македонију може да траје до три сата и није потребан негативан PCR тест. На улазу се попуњава изјава о транзиту, која се предаје на граничном прелазу на изласку из земље.

СЕЈШЕЛИ
Држављани Србије не могу да уђу на Сејшеле.

СИЈЕРА ЛЕОНЕ
Држављани Србије могу да уђу у Сијера Леоне уз негативан PCR тест, не старији од 72 сата, и дозволу путовања која се добија преко портала Владе Сијера Леонеа (www.travel.gov.sl). Такође, по доласку у земљу су дужни да попуне здравствени упитник и презентују потврду о уплати за нови PCR и RDT тест којима ће бити подвргнути по доласку у земљу.
У случају да је RDT тест негативан, путницима је дозвољено да напусте аеродром. У обрнутом случају се стављају у изолацију у неки од хотела у граду Лунђи док се не добију резултати PCR теста. Време за добијање резултата PCR теста је 48 сати. У случају да је PCR тест позитиван здравствене власти Сијера Леоне принудно упућују путника у неки од центара за лечење.

СИНГАПУР
Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају у Сингапур осим лица која имају сталну боравишну или радну дозволу. Могуће су краткорочне посете резиденту Сингапура а да га посећују супружник или деца. За такву врсту посета је потребно поднети захтев, те се стога саветује да се претходно контактира најближа амбасада Сингапура.

СИРИЈА
Држављани Србије могу ући у Сирију једино из Либана, преко копненог ГП „Масна". За улазак је неопходан негативан PCR тест урађен у државној лабораторији у Бејруту, не старији од 12 сати. По уласку у Сирију, неопходна је самоизолација у трајању од 5 дана. Држављани Србије не могу транзитирати кроз Сирију.

СЛОВАЧКА
Држављани Србије могу ући у Словачку преко граница са Чешком, Аустријом, Пољском и Мађарском, као и преко аеродрома. Преко границе са Украјином могу ући држављани Србије уколико имају боравак у Словачкој или су у родбинској вези са особом која борави у Словачкој или је држављанин Словачке. Држављани Србије који су током претходних 14 дана посетили земљу која није на листи мање ризичних земаља (Аустралија, Бугарска, Кипар, Кина, Данска, Естонија, Финска, Грчка, Исланд, Ирска, Јапан, Јужна Кореја, Канада, Лихтенштајн, Литванија, Летонија, Мађарска, Монако, Немачка, Норвешка, Нови Зеланд, Пољска, Аустрија, Словенија, Уједињено Краљевство, Шведска, Швајцарска, Италија) могу ући у Словачку искључиво под условом поштовања епидемиолошких мера (изолација у кућним условима, до добијања негативног теста, који се ради најраније петог дана изолације).
Држављани Србије који су у претходних 14 дана боравили искључиво у државама чланицама ЕУ, које нису на листи мање ризичних, у Словачку могу ући и без поштовања епидемиолошких мера, уколико имају негативан резултат PCR теста, не старији од 72 сата, урађен у акредитованој лабораторији у држави чланици ЕУ.
Неопходно је, најкасније до уласка на територију Словачке, регистровати се електронски на интернет страници: http://korona.gov.sk/ehranica.
Уколико држављани Србије путују у Словачку авионом, а у претходних 14 дана су посетили државу која није на листи мање ризичних, у обавези су да се пре путовања региструју на интернет страницама: http://korona.gov.sk/ehranica и https://www.mindop.sk/covid/forms/edit/1e4445fcda2395ad4890058010b20135469f
Држављани Србије могу да транзитирају кроз Словачку уколико имају дозволу за боравак у некој од држава чланица ЕУ. Транзит може да траје до осам сати. Дозвола за транзит кроз Словачку је потребна држављанима Србије, који немају дозволу за боравак у некој од држава чланица ЕУ, а који путују у Србију у циљу повратка, тј. евакуације из иностранства или у случају путовања из хуманитарних разлога.

СЛОВЕНИЈА
Од 29.септембра 2020.године држављани Србије могу да уђу у Словенију или транзитирају без ограничења. Није потребан негативан PCR тест, нити постоји обавеза карантина. Србија је одлуком Владе Словеније сврстана на зелену листу епидемиолошки сигурних држава.

СОЛОМОНОВА ОСТРВА
Свим страним држављанима, укључујући и држављане Србије, до даљњег је забрањен улазак на Соломонова острва. Изузета су лица са специјалним одобрењем надлежних органа која морају да поседују дупли негативан PCR тест (не старији од 7 и 2 дана пре путовања). Такође, обавезан је карантин од 14 дана.

СОМАЛИЈА
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

СУДАН, РЕПУБЛИКА
Држављани Србије могу да уђу или транзитирају кроз Судан без тестова. Путници са симптомима се упућују у карантин.

СУРИНАМ
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ТАЈЛАНД
Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају на Тајланду осим лица која имају важећу боравишну или радну дозволу, или су супружници или родитељи тајландских држављана. Негативан тест је неопходан, не старији од 72 сата. Такође, потребан је и Certificate of Entry и други документи, тако да је неопходно пре путовања контактирати најближу амбасаду Тајланда.

ТАНЗАНИЈА
Држављани Србије могу улазити у Танзанију. Уколико дражава поласка или авио-компанија којом су допутовали траже негативан тест као услов за путовање, путници су обавезни да покажу резултате теста приликом уласка у Танзанију. Сви путници се детаљно проверавају по доласку, а, у случају потребе, може се тражити да се уради брзи тест.
Страни држављани под истим условима улазе у Танзанију.

ТАЏИКИСТАН
Држављани Србије не могу да уђу у Таџикистан, осим лица која имају одобрење за стални боравак или на основу претходно прибављеног одобрења надлежних органа Таџикистана у случајевима постојања брачних или родбинских веза. Није потребан негативан тест, али је обавезан 14-то дневни карантин. Тестирање обавезно само у случајевима постојања симптома болести.

ТОГО
Држављани Србије могу да уђу у Того. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од пет дана. По доласку на аеродром у Того путници се подвргавају поновном тестирању. Такође, и пре напуштања Тогоа путници су дужни да ураде PCR тест. Трошкове оба теста сносе путници. По доласку у Того путници су у обавези да инсталирају мобилну апликацију TOGO SAFE, која мора бити активна током боравка и најмање још 30 дана по напуштању Тогоа. У случају непридржавања ове мере, лицу се може одредити карантин и изрећи новчана казна.

ТОНГА
Свим страним држављанима, укључујући и држављане Србије, до даљњег је забрањен улазак у земљу.

ТУВАЛУ
Свим страним држављанима, укључујући и држављане Србије, до даљњег је забрањен улазак у земљу.

ТУНИС
Држављани Србије могу да уђу у Тунис. Неопходан јe негативан PCR тест, не старији од 72 сата. По уласку у Тунис, обавезна је кућна изолација у трајању од седам дана, након чега се лице поново тестира у овлашћеној лабараторији.

ТУРСКА
Држављани Србије могу ући у Турску без негативног PCR теста. При уласку у земљу постоји обавезни лекарски преглед и мерење температуре. Попуњава се формулар са личним подацима, контактом и адресом боравка. Уколико се на лекарском прегледу покажу симптоми, Дирекција за здравство превози лице у најближу здравствену установу у којој ће се радити тест. Турска не покрива болничко лечење од корона вируса уколико се лице зарази током туристичког боравка у Турској.
Сви страни држављани могу ући у Турску под истим условима. За чланове дипломатских мисија обавезно је најављивање доласка у земљу путем вербалне ноте, три радна дана пре доласка, у којој ће се навести датум, гранични прелаз и начин путовања (уколико је лет, подаци лета, уколико је копненим путем, подаци возила).

ТУРКМЕНИСТАН
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ТРИНИДАД И ТОБАГО
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

УГАНДА
У Уганду могу да уђу само држављани Србије који имају регулисан боравак, али уз претходну дозволу надлежних институција и уколико постоји организован долазак у земљу.
Аеродром у Уганди је затворен и нема најаве када ће се отворити.

УЈЕДИЊЕНИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Држављани Србије могу да уђу у УАЕ. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од 48 сати. По слетању на аеродром у УАЕ, без обзира на поседовање негативног теста, поново се ради тест (на аеродрому), након чега се може ући у УАЕ. У емирату Абу Даби је обавезна самоизолација у трајању од 14 дана. У емирату Дубаи је обавезна самоизолација до добијања резултата теста са аеродрома. Непридржавање самоизолације се кажњава новчаним износом у локалној валути у вредности од преко 1000 евра. Налаз теста са аеродрома се добија у року од једног до два дана на мобилни телефон. Праћење придржавања мере самоизолације се такође обавља преко мобилног телефона.
Специфичност УАЕ је да између емирата Абу Даби и Дубаи постоји контролни пункт који се не може прећи без негативног налаза PCR или DPI теста.

УКРАЈИНА
Држављани Србије не могу да уђу у Украјину. Свим страним држављанима је забрањен улазак до 28. септембра у поноћ. Забрана се не односи на супружнике, родитеље или децу држављана Украјине, особе у транзиту које имају документа која потврђују излазак из Украјине у року од 48 часова, особе са сталним или привременим боравком у Украјини, службенике страних дипломатских представништава, шефове и чланове званичних делегација страних држава, особе које долазе у Украјину на основу позива упућеног од стране Министарства спољних послова Украјине, возаче и/или чланове посада теретних возила, аутобуса који обављају редовни превоз, чланове посада ваздушних, поморских, морских и речних бродова, чланове возних и железничких конвоја, јавне раднике у области културе који долазе на основу позива упућеног од стране институција културе, укључујући и једну особу у пратњи, учеснике званичних спортских такмичења и особе у пратњи, техничке специјалисте које долазе у Украјину на основу позива упућеног од стране представника украјинских предузећа, особе које долазе на лечење у здравствене установе Украјине, особе које долазе у Украјину у циљу студирања. Такође, и транзит преко територије Украјине је забрањен страним држављанима до 28.септембра.

УРУГВАЈ
Држављани Србије не могу ући у земљу осим ако су лица која имају регулисани боравак, носиоци дипломатских и службених виза издатих од стране Министарства спољних послова Уругваја и у изузетним случајевима које одобрава Координационо тело Владе.
Држављани Уругваја, као и страни држављани, који могу ући у земљу подлежу одговарајућим санитарним процедурама (обавезан карантин од 14 дана).

ФИЛИПИНИ
Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају на Филипине осим супружника и деце филипинских држављана и носиоца боравишне дозволе. Приликом доласка подлеже се медицинској евалуацији и врсти карантина који буде одређен. Пре путовања, потребно је контактирати најближу амбасаду Филипина.

ФИНСКА
Држављани Србије не могу да уђу у Финску, осим лица која имају регулисан боравак. Транзит је дозвољен на аеродромима.
Дозвољен је улазак у Финску лицима са сталним боравком, члановима породица и емотивним партнерима финских држављана (без обзира на држављанство), као и лицима која долазе из одређеног броја европских и трећих држава (само есенцијална и путовања везана за посао у случају трећих земаља).
Самоизолација се препоручује свим лицима која допутују у Финску из ризичних подручја.
Путници могу, уколико желе, да скрате период самоизолације обављајући два PCR теста (први најкасније 72 сата пре путовања, други након три дана самоизолације по доласку у Финску). Детаљне информације доступне су на:
https://thl.fi/en/web/infectious-diseases-and-vaccinations/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates/travel-and-the-coronavirus-pandemic#Instructions_for_travellers_and_employees_arriving_in_Finland.

ФИЏИ
Држављани Србије могу да уђу у Фиџи. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од 48 сати. Такође, обавезан је карантин од 14 дана.

ФРАНЦУСКА
Држављанима Србије није дозвољен улазак на територију Француске, осим уколико имају регулисан боравак. Транзит преко аеродрома у Француској је могућ само уколико не подразумева напуштање међународне зоне (дозвољени боравак у зони транзита је 24 сата). За путнике који долазе из Србије обавезан је негативан PCR тест не старији од 72 сата (осим за децу млађу од 11 година). Уколико путник нема негативан тест, обавезно је тестирање на аеродрому.
Не дозвољава се улазак страним држављанима који су у претходних 14 дана боравили у Србији или у некој од земаља погођених заразном болешћу COVID 19 (све земље осим Алжира, Аустралије, Канаде, Грузије, Јапана, Марока, Новог Зеланда, Руанде, Јужне Кореје, Тајланда, Туниса и Уругваја). Ово се не односи на путнике који имају регулисан боравак у Француској, хитне случајеве и путовања хуманитарног карактера. За путнике који долазе из Србије и следећих петнаест земаља (Алжир, Бахреин, Бразил, Индија, Израел, Јужноафричка Република, Кувајт, Катар, Мадагаскар, Оман, Панама, Перу, САД, Турска и УАЕ) је обавезан негативан PCR тест, не старији од 72 сата. За путнике који немају негативан тест, биће обавезно тестирање на аеродрому.

ХАИТИ
Држављани Србије могу да уђу у Републику Хаити. Неопходан је негативан тест, не старији од 72 часа. Копнена граница са Доминиканском Републиком је затворена.

ХОЛАНДИЈА
Држављани Србије не могу да улазе у Холандију уколико немају регулисан боравак или уколико не потпадају под неки од изузетака од забране уласка у Холандију. Лицима која потпадају под изузетак од забране и која долазе из Србије није потребан негативан тест али им се саветује да буду у кућном карантину у трајању од 14 дана.
Транзит српских држављана је дозвољен.
Дозвољава се улазак лицима која имају неодложну и хитну потребу да посете своје породице (неизлечива болест или у случају сахране), особама којима је потребна међународна заштита, особама које се примају из хуманитарних разлога, студенти, високо образованим мигрантима и особама које су у емотивној вези са холандским држављанима.

ХОНДУРАС

Држављани Србије не могу да уђу у Хондурас осим лица која имају регулисан боравак.
Наведено важи за све стране држављане. Аеродроми су затворени изузев за хуманитарне летове.

ХРВАТСКА
Држављани Србије могу да уђу у Хрватску уколико имају регулисан боравак уз обавезан здравствени надзор, 14-дневну самоизолацију/карантин. Ова мера се може скратити на седам дана ако лице о свом трошку уради тест по уласку у Хрватску и исти буде негативан.
Лица која путују због туристичких или других привредних интереса, школовања, неодложних разлога (нпр. власници некретнина у Хрватској) или других личних неодложих разлога, могу ући у Хрватску без обавезе самоизолације уз поседовање негативног теста, не старијег од 48 сати.
За лица у транзиту није потербан тест али је неопходан доказ да је одобрен улазак у следећу земљу. Транзит не сме бити дужи од 12 сати.
Држављани земаља ЕУ и Шенгена могу улазити у Хрватску.

ЦЕНТРАЛНОАФРИЧКА РЕПУБЛИКА
Држављани Србије могу уз важећу визу без ограничења да уђу или транзитирају у Централноафричку Републику. Није потребно тестирање. У случају симптома болести треба се обратити најближој медицинској установи.
Дозвољава се улазак свим страним држављанима који имају важећу визу или стални боравак да уђу у ЦАР.

ЦРНА ГОРА
Држављани Србије могу ући у Црну Гору уз поседовање једног од следећих тестова: (1) негативан PCR тест, не старији од 72 сата, или (2) позитиван резултат серолошког теста - антитела класе IgG, не старији од 30 дана, или (3) негативан резултат серолошког теста на атитела класе IgM (ELISA), не старији од 72 сата. Тест мора да буде издат од стране регистроване лабораторије. Такође, поред једног од наведена три теста, неопходно је да лице у периоду од 15 дана пре уласка у Црну Гору није боравило у некој од држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору. Обавеза поседовања теста не односи се на децу до навршене пете године живота. Детаљи у вези са уласком страних држављана у Црну Гору се могу наћи у следећем линку: http://www.gov.me/naslovna/mjere_i_preporuke/

ЧАД
Држављани Србије не могу да уђу у земљу. Границе и аеродроми су затворени.

ЧЕШКА РЕПУБЛИКА
Држављни Србије не могу да уђу у Чешку Републику осим лица са регулисаним бораваком. Изузетак су одређене категорије лица као што су: чланови породице чешких држављана; ако је улазак у интересу Чешке; хитне ситуације – унапред заказана медицинска интервенција, одазивање на позив државног органа; транзит кроз Чешку; радници у међународном транспорту; дипломате акредитоване у Чешкој и чланови њихових породица; као и партнери чешких држављана.
Сва лица која су у претходних 14 дана провела више од 12 сати у некој од земаља које нису на листи земаља са ниским ризиком од COVID-19, дужна су да се пре уласка у Чешку, пријаве надлежном регионалном заводу за јавно здравље, слањем попуњеног формулара који се може преузети путем следећег линка https://plf.uzis.cz/. Копију наведеног формулара дужна су да презентују приликом контроле на граници, као и све време боравка у Чешкој. У року од 5 дана од дана уласка у Чешку дужна су да се тестирају и ограниче своје кретање.

ЧИЛЕ
Држављани Србије не могу ући у земљу осим ако су лица која имају регулисани боравак, носиоци дипломатских и службених виза издатих од стране Министарства спољних послова Чилеа и у изузетним случајевима које одобрава Координационо тело Владе.
Држављани Чилеа, као и страни држављани, који могу ући у земљу подлежу одговарајућим санитарним процедурама (обавезан карантин од 14 дана).

ЏИБУТИ
Држављани Србије ће моћи, када се 17. јула 2020. отворе границе, да улазе у Џибути под условом да се тестирају по слетању (25 долара) и сачекају (сат до сат и по) резултате. Ако је тест позитиван, обавезна је изолација о трошку путника.
Страни држављани под истим условима могу да улазе у Џибути.

ШВАЈЦАРСКА
Држављани Србије не могу да уђу у Швајцарску Конфедерацију, осим лица која имају регулисани боравак. Од 20. августа не постоји обавеза десетодневног карантина за држављане Србије са регулисаним боравком у Швајцарској.
Транзит држављана Србије кроз Швајцарску је дозвољен само уколико се поседује доказ о намери и могућности уласка у другу земљу (нпр. Француску).
Држављани Србије који бораве у некој од шенгенских земаља могу да уђу у Швајцарску. Неопходно је претходно проверити на сајту Министарства здравља Швајцарске, да ли се земља или подручје из које се долази налази на списку земаља и региона са повећаним степеном заразе од корона вируса, односно да ли због тога постоји ограничење у погледу уласка у Швајцарску.

ШВЕДСКА
Држављани Србије не могу да уђу у Шведску. Изузетак су лица која имају регулисан боравак. Погранични органи су овлашћени за изрицање мера карантина уколико процене да је потребно.
Страним држављанима није дозвољен улазак у Шведску до 31. октобра 2020. године. Забрана уласка се не односи на држављане чланица ЕУ, држављане УК, Норвешке, Исланда, Лихтенштајна, Андоре, Монака, Сан Марина, Швајцарске и Ватикана, као и Аустралије, Канаде, Грузије, Јапана, Новог Зеланда, Руанде, Јужне Кореје, Тајланда, Туниса и Уругваја.
Забрана се не односи ни на путнике у транзиту.

ШПАНИЈА
Држављани Србије не могу уђу у Шпанију. Од наведеног су изузета лица са сталним или привременим боравком у Шпанији и земљама ЕУ и Шенгена, носиоци дуготрајне визе, студенти са одговарајаућом дозволом, дипломатско особље у циљу вршења дужности, висококвалификовани радници чији је рад неопходан и не може се одложити или обављати на даљину, укључујући учеснике спортских догађаја на високом нивоу, лица која путују из прописно акредитованих императивних породичних разлога и лица који документују разлоге више силе или потребе, или им је улазак дозвољен из хуманитарних разлога. Такође, изузета су и лица са боравком у земаљама - Аустралија, Канада, Грузија, Јапан, Нови Зеланд, Руанда, Јужна Кореја, Тајланд, Тунис, Уругвај и Кина, под условом да долазе директно из тих земаља.

(Последње ажурирано среда, 30. септембар 2020.)