gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Путовања у иностранство
Актуелне вести за путовање у иностранство
Транзитне визе Јузноафричке Републике приликом путовања у Лесото, Свазиленд, Намибију, Зимбабве, Боцвану и Мозамбик Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 22. новембар 2011.

За путовања у Лесото, Свазиленд, Намбију, Зимбабве, Боцвану и Мозамбик неопходно је прибавити транзитну визу Јужноафричке Републике. Транзитне визе издају се у свим амбасадама Јужноафричке Републике, а не могу се прибавити на аеродромима у ЈА, нити на граничним прелазима. Казне за непоседовање транзитних виза су 10.000 ранда (око 1.000 евра) и повратак у земљу из које се долази.

Опширније...
 
Безвизни режим Р. Србије и САР Хонк Конг Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 11. новембар 2011.

Од 14.11.2011. грађани Р. Србије и грађани Хонк Конга могу улазити на територију Хонк Конга односно Р. Србије без виза и на њима боравити до 14 дана.

Опширније...
 
Ступање на снагу Споразума између Владе Републике Србије и Владе Источне Републике Уругвај о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 05. септембар 2011.
Споразум између Владе Републике Србије и Владе Источне Републике Уругвај о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша ступио је на снагу 3. септембра 2011. године. Држављани држава потписница овог споразума, носиоци дипломатских и службених пасоша могу боравити на територији друге државе потписнице до 90 дана без обавезе прибављања виза.
Опширније...
 
Коришћење магистралних путева у Пољској Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 18. јул 2011.
Од 1. јула 2011. године у Пољској су ступиле на снагу измене Закона о јавним путевима којима је промењен начин плаћања за коришћење одређених деоница домаћих путева за возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе. Корисници су у обавези да се пре коришћења мреже магистралних путева региструју у електронском систему за коришћење. Више информација о регистрацији и списак деоница путева за које се плаћа коришћење могу да се нађу на сајту www.viatoll.pl.
Опширније...
 
Ступио на снагу Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Казахстан о укидању виза Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 30. јун 2011.
Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Казахстан о укидању виза за њихове држављане ступио на снагу. Држављани две стране уговорнице, носиоци важећих путних исправа ослобађају се обавезе прибављања виза у циљу боравка до 30 дана од дана уласка.
Опширније...
 
Грузија укинула визе за носиоце обичних пасоша Р. Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 15. јун 2011.
Одлуком Владе Грузије од 15. 06. 2011. године, држављанима Републике Србије, носиоцима обичних пасоша више није потребна виза за улазак у Грузију, односно боравак на територији Грузије до 360 дана.
За носиоце службених и дипломатских пасоша Републике Србије је и даље на снази визни режим.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>