gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Путовања у иностранство Визе за иностранство и информације о државама Земље - путовање у иностранство

Визе за иностранство и информације о државама

Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Боцвана
+ larger fontnormal font- Smaller font
ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

Најближа Амбасада Боцване је у Лондону: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

НАПОМЕНА ЗА ПУТНИКЕ КОЈИ ПУТУЈУ ПРЕКО ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ:

За путовања у Лесото, Свазиленд, Намибију, Зимбабве, Боцвану и Мозамбик неопходно је прибавити транзитну визу Јужноафричке Републике.

Tранзитнa визa је потребна чак и ако се не напушта транзитна зона аеродрома. Из тог разлога, пре путовања треба прибавити визу са два уласка-изласка у Јужноафричку Републику.

Транзитне визе се издају у свим амбасадама Јужноафричке Републике. Ове визе се не могу прибавити на аеродромима нити на другим граничним прелазима у Јужноафричкој Републици.

Непридржавање прописа, односно непоседовање визе повлачи плаћање прописане казне и враћање у земљу из које се долази.

Странцима који имају регулисану радну и  боравишну дозволу у Боцвани (морају код себе да поседују доказ о регулисаној боравишној и радној дозволи у Боцвани, као што су Worki/ или Recidence permit) није потребна транзитна виза Јужноафричке Републике за путовање у Боцвану.