gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Путовања у иностранство Визе за иностранство и информације о државама Земље - путовање у иностранство

Визе за иностранство и информације о државама

Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Тонга
+ larger fontnormal font- Smaller font
ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту уколико путује бродом није неопходна виза али уколико путује авионом јесте

 

За визе и информације потребно је обратити се Мисији Тонге при ОУН у Њујорку. Рок важења пасоша ради туристичког путовања мора бити најмање 6 месеци.

Безбедност

Саветује се уобичајена доза опрезности приликом путовања на ово пацифичко острво. Природне непогоде, укључујући циклоне, земљотресе и цунамије, дешавају се током целе године, а посебно у периоду од новембра до априла, када је сезона циклона. Циклон Гита је 12. фебруара 2018. проузроковао знатну штету на острву Тонгатапу. Постоји опасност од крађа и физичких напада.
На Тонги постоје строги стандарди облачења и понашања, којих се треба придржавати – жене морају да носе одећу која покрива рамена и колена, а мушкарцима није дозвољено да буду без мајице на јавним местима.
Корисни линкови:
• Tongan National Emergency Management Office - https://tonganemo.wordpress.com/contact-us/
• Global Disaster Alert and Coordination System - http://gdacs.org/".

Здравствена ситуација

 Епидемије заразних болести нису реткост на Тонги. Министартво здравља Тонге прогласило је 31. јануара 2018. године епидемију денга грознице, а забележени су, такође, Chikungunya и Зика вирус, те се препоручује константна заштита од комараца.
Саветујемо да пре поласка на путовање проверите актуелну здравствену ситуацију на веб-сајту Светске здравствене организације www.who.int .

Важни контакти

- Ватрогасци: 911
- Хитна медицинска помоћ: 911
- Полиција: 911
Савет: приликом пријаве кривичног дела увек узмите полицијски извештај.