gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularno Putovanja u inostranstvo Vize za inostranstvo i informacije o državama Zemlje - putovanje u inostranstvo

Vize za inostranstvo i informacije o državama

Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Malta
+ larger fontnormal font- Smaller font
VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci*
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci *
Napomena: *bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS - Koordinaciona uprava

 
ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE


Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice.
Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava Republike Srbije koje je izdalo MUP RS - Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Italije u Beogradu.
Poželjno je posedovanje polise međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. 
Malteške pogranične vlasti mnogo rigoroznije proveravaju iznos novca potreban za vreme boravka lica koja putuju kao turisti na Maltu. Uobičajena suma je oko 200 evra za nedelju dana boravka (uz uslov predhodno uplaćenog smeštaja), uz ogradu da pogranični organi imaju diskreciono pravo odlučivanja u svakom konkretnom slučaju.
 
TRANSPORT

Moguće je voziti sa našom novom vozačkom dozvolom koja se može koristiti najduže godinu dana, posle čega je obavezna zamena za maltešku vozačku dozvolu.