gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Ministarstvo Dokumenti Pravna regulativa
Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona o spoljnim poslovima
+ larger fontnormal font- Smaller font

REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA

Na osnovu člana 41. stav 10. Poslovnika Vlade („Službeni glasnik RS" br. 61/06, 69/08, 88/09, 33/10, 69/10, 20/11, 37/11 i 30/13), Ministarstvao spoljnih poslova objavljuje:

IZVEŠTAJ O SPROVEDENOJ JAVNOJ RASPRAVI
O NACRTU ZAKONA O SPOLjNIM POSLOVIMA


Odbor za odnose sa inostranstvom Vlade Republike Srbije je na 41. sednici, održanoj dana 31. jula 2013. godine, usvojio Program javne rasprave o Nacrtu zakona o spoljnim poslovima (u daljem tekstu Nacrt zakona).

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovedena je u periodu od 1. do 21. avgusta 2013. godine. Tekst Nacrta zakona je bio postavljen na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova i na portalu e - uprave.

U skladu sa Programom javne rasprave primedbe, predlozi i sugestije na Nacrt zakona dostavljani su Ministarstvu spoljnih poslova, putem pošte i elektronskim putem.

U toku javne rasprave o tekstu Nacrta zakona izneta su pozitivna mišljenja, posebno vezano za osnovnu koncepciju Zakona da se predloženim rešenjima izvrši profesionalizacije diplomatske službe i ostvari što čvršća saradnja svih subjekata u vođenju spoljne politike.

Konačnim tekstom Nacrta zakona koji će biti upućen na mišljenje nadležnim organima državne uprave prihvaćene su primedbe učesnika javne rasprave koje su u skladu sa koncepcijom zakona, unapređenjem stanja u oblasti spoljnih poslova i pravilima međunarodnog diplomatskog prava i prakse.

Imajući u vidu odziv učesnika javne rasprave, opšta je ocena da je javna rasprava uspešno sprovedena.