gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Токио: Представљена Србија у сарадњи с Културним центром Асахи Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 20. април 2018.
prezentacija sr2У сарадњи с токијским Културним центром Асахи – Шинђуку, који је једна од највећих медијских кућа са огранцима у свим деловима Јапана, у Амбасади Србије је 17. априла одржана презентација Србије за четрдесетак чланова центра.
Опширније...
 
Херцег Нови: Представе из Србије на позоришном фестивалу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 19. април 2018.
1.-plakat-programski--HAPS-2018Генерални конзулат Србије у Херцег Новом један је од покровитеља 23. Херцегновских априлских позоришних свечаности – ХАПС, које су отворене 16. априла у дворани Парк у овом граду.
Опширније...
 
Лондон: Књижевно вече са писцем Владиславом Бајацом Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 18. април 2018.
altАмбасада Србије у Лондону организовала је 12. априла књижевно вече посвећено награђеној едицији "Српска проза у преводу" и стваралачком опусу писца Владислава Бајаца, директора „Геопоетике", поводом награде коју је ова кућа добила на Лондонском сајму књига.
Опширније...
 
Бразилија: Амбасада Србије угостила ђаке и представнике владе Федералног дистрикта Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 17. април 2018.
otvorena vrata_ambasade1Амбасада Србије у Бразилији учествовала је у пројекту Федералног дистрикта "Отворена врата амбасадe" и 5. априла угостила 35 ђака, узраста од 9 до 11 година, из основне школе „Варгем Бонита" са периферије Бразилије. Гости амбасаде били су и професори ове школе, представници владе Федералног дистрикта - Секретаријата за међународну сарадњу и за образовање, као и прва дама ФД Марсија Ролемберг.
Опширније...
 
Букурешт: Aмбасадор Бранковић о актуелним темама за агенцију Ађерпрес Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 05. април 2018.
altАмбасадор Србије у Румунији Бранко Бранковић дао је за румунску новинску агенцију Ађерпрес интервју у којем је говорио о актуелним темама – уласку Србије у ЕУ, односу према НАТО, Косову.
Опширније...
 
Вашингтон: Српске ношње и кухиња у Културном центру француске амбасаде Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 05. април 2018.
frankofonijaАмбасада Србије у САД учествовала је на Фестивалу франкофонске културе у Вашингтону, који ce од 2001. године традиционално одржава у марту. На завршној манифестацији 23. марта, у просторијама Културног центра при Амбасади Француске, колекционар традиционалног српског стваралаштва Биљана Реган представила је наше народне ношње, уметничке предмете и рукотворине. Посетиоцима су изложени и подељени промотивни и туристички материјали наше земље, уз ракију, вино и домаће посластице.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>