gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Ком: Ирански медији о посети амбасадора Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 12. децембар 2017.
dkp aktivnost_iran_12122017Амбасадор Србије у Ирану Драган Тодоровић посетио је град Ком и Универзитет Ал Мустафа, о чему је известило више иранских медија. Тодоровић је разговарао са председником универзитета Ајатолахом Арафијем, који је нагласио потребу продубљивања културних, научних и економских веза између Србије и Ирана.
Опширније...
 
Алжир: Министар културе покровитељ српских уметника Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 12. децембар 2017.
dkp aktivnost_alzir_12122017Под покровитељством министра културе Алжира Азедина Михубија, оперска дива Јадранка Јовановић, у пратњи пијанисте Николе Рацкова, баритона Оливера Њега и Нуредина Саудија и оркестра алжирске опере извела је арије из најпознатијих опера, као и српске и алжирске традиционалне песме, у граду Алжиру. Концерт су 4. децембра организовала министарства културе Србије и Алжира, уз подршку алжирске опере „Буалем Бесаи" и Амбасаде Србије.
Опширније...
 
Хелсинки: Отворена изложба Србе Лукића у Амбасади Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 30. новембар 2017.
IzlozbaSrbaLukic 2Уметнички радови, слике на керамици, цртежи и мали објекти од керамике српског и финског уметника Србе Лукића изложени су 23. новембра у Амбасади Србије у Хелсинкију. Изложба ће бити отворена до 23. децембра сваким радним даном од 12 до 16 часова.
Опширније...
 
Солун: Економске везе Србије и Грчке Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 23. новембар 2017.
solun privreda_23112017Грчко-српској привредној комори са седиштем у Солуну, председничким декретом признат је статус међународне коморе, а тим поводом у Генералном конзулату организован је скуп о унапређењу економске сарадње Србије и Грчке.
Опширније...
 
Токио: О Римљанима на простору Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 20. новембар 2017.
Tokio kultura_Endo_20112017Амбасада Србије у Токију организовала је културни догађај под називом „Култура древних Римљана у Србији кроз пет чула" на коме су представљени римски локалитети и императори на простору Србије.
Опширније...
 
Праг: Приказана хронологија страдања Срба на Косову Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 20. новембар 2017.
Prag film„Универзум бола", документарни филм аутора Ранка Ћиновића, хронолошки приказ страдања Срба на Косову и Метохији, приказан је у Дому националних мањина у Прагу, уз подршку Амбасаде Србије. У филму се наводи да се трага за 547 несталих особа и да је до сада идентификовано 367 тела страдалих Срба у покрајини.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>