gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Баку: Изложба „Тесла у савременом Београду" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 09. октобар 2017.
Tesla Izlozba_Buku_2017Изложба фотографија Оливере Јанковић под називом „Тесла у савременом Београду" отворена је у престоници Азербејџана, Бакуу, у галерији Хотела Лендмарк. Концепцију изложбе одредио је истраживачки дух Николе Тесле коме је у Бакуу подигнут велики споменик, једини те врсте посвећен страном научнику.
Опширније...
 
Будимпешта: Затворен Месец српске културе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 06. октобар 2017.
zatvaranje Mesec_kulture_2017_2Манифестација „Месец српске културе у Мађарској" свечанo je затворена у Амбасади Србије у Будимпешти у присуству представника мађарске државне администрације, дипломатског кора, институција Самоуправе Срба у Мађарској и медија. Манифестацију је ове године осми пут организовао Културни и документациони центар Срба у Мађарској (СКДЦ), под покровитељством Самоуправе Срба у Мађарској. Гостима су се обратили амбасадор Раде Дробац, државни секретар у Министарству спољних послова Србије Немања Стевановић, заменик државног секретарау министарству за људске ресурсе Мађарске АтилаФилеп и директор СКДЦ Милан Ђурић, који су се сложили да никада раније Србија и Мађарска нису биле у бољим односима.
Опширније...
 
Тимбу: Премијер похвалио сарадњу са амбасадом РС на развоју бутанске кошарке Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 30. септембар 2017.
butan njudelhi_4_29102017Премијер Бутана Черинг Тобгеј на свом Твитер налогу изразио је задовољство што се амбасадор Србије Владимир Марић одазвао његовој молби да помогне и подржи кошарку у Бутану.

Опширније...
 
Будимпешта: Писци посетили амбасаду Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 30. септембар 2017.
pestanski omnibus_30092017_BАмбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац примио је 30. септембра у згради амбасаде учеснике "Пештанског књижевног омнибуса", једног од централних програма у оквиру традиционалне манифестације "Месец српске културе у Мађарској".
Опширније...
 
Токио: Скуп пријатељства Србија - Јапан Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 29. септембар 2017.
ambasador i_dijasporaСкуп Удружења пријатељства Србија - Јапан и српске дијаспоре која живи у Јапану одржан је у нашој амбасади у Токију 29. септембра, на иницијативу председника Удружења Тадашија Нагаија, бившег амбасадора Јапана у Србији и почасног грађанина Београда. На овај начин наши грађани који живе у Јапану повезали су се са члановима Удружења пријатељства Србија-Јапан, чији број расте из године у годину.
Опширније...
 
Талин: Фото изложба „Примењена носталгија“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 21. септембар 2017.
talin 21092017_1Изложба „Примењена носталгија" двојице уметника из Србије и Естоније, који су фотографијама овековечили сличне сцене са улица Београда и Талина, представљена је 21. септембра у фоајеу Националне библиотеке Естоније. Београдски фотограф Марко Николић и његов талински колега Раит Тулас остварили су овај уметнички пројекат на идеју и подстицај Министарства за европске интеграције Републике Србије. Њих двојица фотографисали су уличне призоре у граду оног другог, тражећи мотиве који их подсећају на сопствени град.
Кључне речи: Естонија
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>