gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 18. април 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Москва: Дани српске културе
+ larger fontnormal font- Smaller font
Moskva 1842017„Дани српске културе" отворени су 18. априла у здању Међународног фонда словенске писмености и културе у Москви и трајаће до 14. маја.

На свечаном отварању присутнима су се обратили председник Међународног фонда словенске писмености и културе Александар Николајевич Крутов и амбасадор Републике Србије у Москви др Славенко Терзић. Крутов је изразио задовољство што се у здању Фонда организују дани културе братског народа, док је амбасадор Терзић, изразивши захвалност Фонду и учесницима манифестације, истакао да овај културни догађај представља важан мост у повезивању и сарадњи два народа.

Током трајања манифестације предвиђено је представљање широког културног и пословног програма посвећеног Србији и њеној духовној и историјској блискости са Русијом: бројни сусрети, преговори, округли столови, конференције, пројекције филмова о нашој земљи, занатске радионице, концерти националне музике, изложбе српских икона, излагање рекламног и туристичког материјала и сл.

Свечаном отварању присуствовали су представници Департмана туризма и спорта Москве, Привредне коморе РФ, као и представници црквених и културних организација из Русије, Србије и Републике Српске.
Кључне речи: Руска Федерација