gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
utorak, 02. maj 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Čikago: Predstava „Kumovi“ Dušana Kovačevića
+ larger fontnormal font- Smaller font
Cikago 1742017U organizaciji „International Voices Project", američkog pozorišta „Vitalist Theatre"i Generalnog konzulata Republike Srbije u Čikagu predstavljen je prvi put na engleskom jeziku pozorišni komad „Kumovi" Dušana Kovačevića u Kulturnom centru Servantes u Čikagu.

Uloge komada čitali su glumci pozorišta „Vitalist Theatre", dok je tekst drame preveo sa srpskog na engleski jezik Denis Barnet, profesor dramaturgije iz Ajove.

„Kumovi" su izvedeni na osmom Festivalu „International Voices Project", koji se održava od 17. aprila do 18. maja u Čikagu. Tokom Festivala predstavljeni su pozorišni komadi iz Španije, Irske, Finske, Rumunije, Nemačke Indije, Australije, Velsa, Švedske, a prvi put predstavljen je i jedan srpski pisac.

Pre početka programa, prisutnim gotima obratili su se Patrisija Lombardi Acera, izvršni direktor „International Voices Project" i Dejan Radulović, konzul žeran, koji se zahvalio na izboru srpskog dramskog pisca, istakavšiulogu i značaj Dušana Kovačevića u srpskoj pozorišnoj i filmskoj umetnosti.
Ključne reči: SAD