gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
četvrtak, 31. avgust 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Helsinki: Ambasador preneo poruku dece Beograda
+ larger fontnormal font- Smaller font
helsinki 31082017_1Pozorište lutaka „Pinokio" iz Beograda održalo je 31. avgusta predstavu „Maks metalik" y centru Helsinkija, a pre zvaničnog nastupa beogradske glumce i animatore dočekao je ambasador Srbije u Finskoj Saša Obradović.


Lutak Maks Metalik je prošetao ulicama Helsinkija, prošao kroz Esplenade park noseći deci Helsinkija poruku prijateljstva. Njega su pozdravljali prolaznici, a ispred Espo bine sačekao ga je ambasador Saša Obradović. On je uručio poruku dece Beograda za decu Helsinkija Katarini Metsalampi, predsedavajućoj Međunarodne umetničke asocijacije malih,koju je osnovala Evropska komisija. U poruci – na transparentu su ispisani stihovi Ljubivoja Ršumovića: "Cveće je ukras bašte, deca su ukras cveta, a deca puna mašte, deca su ukras sveta".

Predstava je održana y okviru prvog helsinškog festivala lutkarskih pozorišta SAMPO2017, što je bila i prilika da glavni grad Finske proslavi 40 godina rada svog lutkarskog pozorišta, koji je osnovala porodica poznatih beogradskih umetnika Barića.
Ključne reči: Finska