gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
subota, 30. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Budimpešta: Pisci posetili ambasadu
+ larger fontnormal font- Smaller font
pestanski omnibus_30092017_BAmbasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac primio je 30. septembra u zgradi ambasade učesnike "Peštanskog književnog omnibusa", jednog od centralnih programa u okviru tradicionalne manifestacije "Mesec srpske kulture u Mađarskoj".

Ambasador je ukazao na značaj pisane reči za očuvanje identiteta srpskog naroda, a posebno onog njegovog dela koji živi izvan matične države i istakao značaj koji u tom smislu ima upravo završena manifestacija "Mesec srpske kulture u Mađarskoj", koju svake godine organizuje Srpski kulturni centar.

„Zahvaljujem se piscima što svojim dolaskom i učešćem na ovom već tradicionalnom skupu književnih poslenika, daju podršku najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji Srba u Mađarskoj. Srpska kultura daleko je uticajnija nego što mi to često mislimo, na celom govornom području srpskog ili srodnih jezika, zbog čega joj treba posvetiti još veću pažnju i pružati svu neophodnu podršku, posebno poslenicima koji žive i stvaraju van zemlje", rekao je ambasador Drobac.

pestanski omnibus_30092017_A
Ambasadu su posetili književnici iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Nemačke, Austrije, Holandije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Turske, predsednik Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić i zamenik sekretara za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Vojvodine Nebojša Kuzmanović.