gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
среда, 27. децембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Јерусалим: Амбасадору Србије Повељa за јачањe веза између Израела и Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
povelja ambasadoruАмбасадор Србије у Израелу Милутин Станојевић добио је признање – Повељу за изузетан допринос јачању веза између Израела и Србије, на свечаној церемонији у парламенту – Кнесету, 26. децембра, у организацији председника Парламентарне групе пријатељства са Србијом, посланика Одеда Форера.

Амбасадор Станојевић је рекао да је дугогодишња традиција пријатељства два народа искована у најтежим историјским околностима. Он је нагласио да му је, као амбасадору Србије у Израелу, ангажман значајно олакшан захваљујући доприносу истакнутих појединаца, добитника повеље, од којих су многи своју професионалну каријеру посветили грађењу мостова између два народа и две земље.

Учесницима су се обратили и домаћин Одед Ферер, директор за Балкан у МИП Израела Дан Оријан и инжењер Јожеф Жамбоки, иницијатор оснивања Израелско-српског привредног друштва и накадашњи председник Удружења Јевреја са простора бивше Југославије. Њих тројица су, као потписници повеље испред поменутих институција свечано уручивали ова признања.

povelja ambasadoru_1

Добитници признања су и новинар и председник Асоцијације израелско-српског пријатељства Мајкл Фројнд, дизајнер Дан Рајзингер, музиколог Душан Михалек, књижевница Ана Шомло, преводилац Дина Катан, као и други истакнути чланови Удружења Јевреја са простора бивше Југославије Миријам Авиезер, Александар Николић, др Елиезер Папо, Иван Черешњеш и уредник билтена „Мост" Милан Фогел.