gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
sreda, 27. decembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Jerusalim: Ambasadoru Srbije Povelja za jačanje veza između Izraela i Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
povelja ambasadoruAmbasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević dobio je priznanje – Povelju za izuzetan doprinos jačanju veza između Izraela i Srbije, na svečanoj ceremoniji u parlamentu – Knesetu, 26. decembra, u organizaciji predsednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom, poslanika Odeda Forera.

Ambasador Stanojević je rekao da je dugogodišnja tradicija prijateljstva dva naroda iskovana u najtežim istorijskim okolnostima. On je naglasio da mu je, kao ambasadoru Srbije u Izraelu, angažman značajno olakšan zahvaljujući doprinosu istaknutih pojedinaca, dobitnika povelje, od kojih su mnogi svoju profesionalnu karijeru posvetili građenju mostova između dva naroda i dve zemlje.

Učesnicima su se obratili i domaćin Oded Ferer, direktor za Balkan u MIP Izraela Dan Orijan i inženjer Jožef Žamboki, inicijator osnivanja Izraelsko-srpskog privrednog društva i nakadašnji predsednik Udruženja Jevreja sa prostora bivše Jugoslavije. Njih trojica su, kao potpisnici povelje ispred pomenutih institucija svečano uručivali ova priznanja.

povelja ambasadoru_1

Dobitnici priznanja su i novinar i predsednik Asocijacije izraelsko-srpskog prijateljstva Majkl Frojnd, dizajner Dan Rajzinger, muzikolog Dušan Mihalek, književnica Ana Šomlo, prevodilac Dina Katan, kao i drugi istaknuti članovi Udruženja Jevreja sa prostora bivše Jugoslavije Mirijam Aviezer, Aleksandar Nikolić, dr Eliezer Papo, Ivan Čerešnješ i urednik biltena „Most" Milan Fogel.