gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
petak, 02. februar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Pečuj: Privredna komora Vojvodine i Pečujsko-baranjska trgovinsko-industrijska komora potpisale Sporazum o saradnji
+ larger fontnormal font- Smaller font
peujPrivredna komora Vojvodine i Pečujsko-baranjska trgovinsko-industrijska komora potpisale su 30. januara u Pečuju Sporazum o saradnji u cilju jačanja poslovnih odnosa i razvijanja uzajamne saradnje. Sporazum su potpisali predsednik PK Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Pečujsko-baranjske trgovinsko-industrijske komore Tamaš Šikfei.

Podršku ozvaničenju komorske saradnje dao je ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac, koji je rekao da Srbija želi da usvoji sva pozitivna iskustva iz EU, koja će biti u interesu građana i doprineti razvoju zemlje.

peuj1

„Ambasada je spremna da pomogne u povezivanju privrednika i razvoja ekonomske saradnje između pojedinih regiona Srbije i Mađarske, kao i za uspostavljanje i razvoj ekonomske saradnje sa celom Srbijom. Ambasada podržava i naučno-tehničku saradnju između instituta u Srbiji i Mađarskoj", istakao je ambasador Drobac.

Ambasador je, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji, zajedno sa predsednikom PK Vojvodine Boškom Vučurevićem, otvorio konferenciju posvećenu razvoju vinarstva i vinogradarstva u regiji Vilanj. Konferencija je održana u okviru dvodnevne posete vojvođanskih vinara i turističkih radnika Pečuju i vinskoj regiji u Vilanju.