gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Aktivnosti DKP RS
četvrtak, 05. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Vašington: Srpske nošnje i kuhinja u Kulturnom centru francuske ambasade
+ larger fontnormal font- Smaller font
frankofonijaAmbasada Srbije u SAD učestvovala je na Festivalu frankofonske kulture u Vašingtonu, koji ce od 2001. godine tradicionalno održava u martu. Na završnoj manifestaciji 23. marta, u prostorijama Kulturnog centra pri Ambasadi Francuske, kolekcionar tradicionalnog srpskog stvaralaštva Biljana Regan predstavila je naše narodne nošnje, umetničke predmete i rukotvorine. Posetiocima su izloženi i podeljeni promotivni i turistički materijali naše zemlje, uz rakiju, vino i domaće poslastice.

Zahvaljujući demonstraciji mladog srpskog preduzetnika Dejana Živanovića, posetioci su mogli da, na licu mesta nauče veštinu tradicionalne izrade testa i kora, nakon čega je omogućena i degustacija specijaliteta.

frankofonija.1JPG

Na svečanosti je, u organizaciji Ambasade Francuske, ogranka Instituta Smitsonijan i fondacije „Alijans fransez", učestvovalo više od 40 zemalja članica i posmatrača MOF i oko 1200 posetilaca. Kao i u drugim gradovima sveta, ovim festivalom se proslavlja različitost i bogatstvo francuskog jezika, kulture i frankofonih zajednica kroz niz kulturnih događaja i programa.

.